Cum iti gasesti un job: uita de mituri!

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 09:52
3752 citiri
Cum iti gasesti un job: uita de mituri!

Cine spune ca toate joburile apar in ziare, pe Internet sau in agentiile de recrutare, se insala. In realitate, joburile disponibile sunt rareori prezentate aici. Statisticile arata ca mai putin de 15% dintre slujbe sunt publice, iar atunci cand acest lucru se intampla, un numar urias de candidati se bat pentru cateva locuri. In plus, dor 5% dintre cei care isi cauta o slujba isi gasesc una in urma anunturilor.

Se mai spune ca daca ai fost concediat, nimeni nu te mai angajeaza. Sa fii dat afara e o experienta traumatizanta, dar oamenii isi pierd slujba dintr-o sumedenie de motive. Cei care se gandesc sa te angajeze o vor face pe baza a ceea ce esti, nu pe faptul ca ai fost demis candva.

Trebuie sa-ti cauti un job, cat inca ai unul, mai auzim cateodata. Este adevarat ca atunci cand esti angajat ai mai multa incredere in tine si in contact cu mai multa lume, dar cei care nu au un job, se dedica mult mai mult cautarii unuia si au mai multe sanse sa-l gaseasca. Si atentie, exista riscul ca la urechea angajatorului tau actual sa ajunga intentiile tale.

O idee care circula dintotdeauna este ca cei mai bine calificati iau intotdeauna postul. E drept ca angajatorii cauta o persoana si compara studiile, aptitudinile profesionale si experienta candidatilor, dar se bazeaza si pe intuitie cand iau decizia.

Sondajele arata ca 46% dintre angajatori se incred in instinct cand iau hotararile legate de angajare. Alti 49% spun ca s-au bazat pe intuitie macar o data.

Daca ti-ai depus dosarul pentru o slujba si nu ai primit nici un semn, sigur s-a ocupat locul. Nu trebuie sa fii descurajat. Mai bine contacteazi firma ca sa afli exact cum stai. 94% dintre angajatori cred ca ar trebui sa ii contactezi dupa depunerea CV-ului. 82% considera ca aceasta ar trebui sa se intample dupa aproximativ doua saptamani.

Daca mai scazi din pretentiile salariale, vei fi un candidat mai "atractiv". Nu trebuie sa renunti niciodata la suma care ti se pare rezonabila pentru ca astfel vei da impresia ca esti disperata sa obtii serviciul si efectul va fi exact pe dos.

Daca nu ai experienta, n-ai sanse. Aceasta este ideea cu care tinerii pornesc in gasirea unui loc de munca. Adevarul este ca poti sa descoperi destul de repede ca ai mai multe aptitudini si experienta decat iti imaginezi. Daca faci o lista cu toate activitatile la care ai participat si cu realizarile tale.

Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Există un nou trend, un tip de videoclip "pregătește-te cu mine" în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice. Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și...
#job, #tineri, #angajatori , #Bucuresti