Cum ne ferim de virusul gripal?

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 18:54
2048 citiri
Cum ne ferim de virusul gripal?

Ministerul Sanatatii a achizitionat 3.100.000 de doze de vaccin antigripal, care vor fi livrate in teritoriu si de acolo la medicii de familie. Persoanele cu risc, care vor fi vaccinate gratuit.

Cele mai expuse sunt persoanele cu boli cronice, cardiovasculare, pulmonare, diabet si copiii, dar si persoanele care lucreaza in sistemul de sanatate si in institutii de ocrotire sociala.

Ministerul Sanatatii recomanda vaccinarea, contra cost, si a persoanelor de 65 de ani si peste aceasta varsta, chiar daca sunt sanatoase, arata AmosNews.

Medicii de familie isi vor informa pacientii cand trebuie sa vina la vaccinarea gratuita. In aceste saptamani ei au identificat persoanele expuse la risc si au trimis autoritatilor de sanatate publica aceste liste care au fost centralizate la Centrul National de Boli Transmisibile.

Vine pandemia?

In ceea ce priveste o eventuala pandemie de gripa, sefa Directiei de Asistenta Publica din minister, Florentina Furtunescu, a spus ca toate statele europene si Romania se pregatesc pentru o eventuala pandemie.

"Aparitia ei este imprevizibila, nu stim cand si daca va fi", a mentionat dr. Furtunescu. Una din actiunile de preventie este vaccinarea.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#gripa, #raceala, #pandemie, #vaccin, #ministerul sanatatii, #prevenire , #Bucuresti