Cum sa ne protejam de canicula

Marti, 24 Iunie 2008, ora 19:13
2540 citiri
Cum sa ne protejam de canicula

Administratiile locale din Bucuresti au anuntat aplicarea unor masuri speciale anti-canicula pentru a diminua numarul cetatenilor care sunt rapusi de caldura in fiecare zi.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a dispus instituirea unei linii telefonice gratuite cu numarul 0800.800.386, unde se pot anunta in intervalul 10:00 - 18:00 evenimente deosebite, sesizari si solicitari de interventii de urgenta.

De asemena vor fi infiintate noua centre unde se va asigura gratuit distribuirea de apa plata si asistenta medicala primara, scrie Evenimentul Zilei in pagina electronica.

Totodata, cele sase ambulante ale Primariei vor asigura interventia in regim de urgenta in cele sase zone in care a fost impartit sectorul 2. Pentru apelarea ambulantelor a fost pus la dispozitia celor interesati numarul de telefon 9862.

In sectorul 3, directiile de asistenta sociala si protectia copilului, cea de control si Politia Comunitara, impreuna cu Serviciul pentru situatii de urgenta, protectia muncii si evidenta militara, au stabilit deja 15 puncte de prim-ajutor si distribuire a apei potabile catre populatie.

Punctele de prim-ajutor infiintate in sectorul 3, in perioada atentionarii meteorologice cod galben/portocaliu, se afla pe str. Baba Novac, str. Ion Tuculescu (Rucar), bd. Theodor Pallady, bd. 1 Decembrie 1918 (Trapezului), str. Istriei, bd. Rm. Valcea, bd. Liviu Rebreanu, bd. Nicolae Grigorescu (Metrou Titan).

La sediile Directiilor de impozite si taxe locale din str. Sf. Vineri nr.32, din str. Campia Libertatii nr. 36 si din str. Lucretiu Patrascanu nr. 3 - 5 vor fi puncte de prim-ajutor puse la dispozitie cu sprijinul reprezentantilor de la Crucea Rosie.

Puncte de distribuire a apei potabile pentru populatie vor fi Titan Mall - Bd. Liviu Rebreanu nr. 6A, in centrul comercial Unirea din Piata Unirii nr. 1, Calea Vitan nr. 13 - 19, Piata agroalimentara din bd. Nicolae Grigorescu nr. 51A, Piata agroalimentara din Aleea Barajul Dunarii nr. 3, Piata agroalimentara Traian din Calea Calarasilor nr. 120-122, Piata agroalimentara din str. Nicolae Pascu nr. 2, Piata agroalimentara din str. col Iosif Albu nr. 1.

UPDATE Un pod de 2,5 km din SUA s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă VIDEO
UPDATE Un pod de 2,5 km din SUA s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă VIDEO
Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi, 26 martie, după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană. UPDATE...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#masuri, #canicula, #centre, #prim ajutor, #apa, #salvare , #Bucuresti