Dambovita Center va bloca Bucurestiul

Luni, 30 Martie 2009, ora 09:52
3609 citiri
Dambovita Center va bloca Bucurestiul

Proiectul "Dambovita Center" va paraliza circulatia in zona Calea Plevnei, Calea Stirbei Voda si Splaiul Independente, iar in loc de 12.000 de locuri de parcare cat ar fi fost necesare, vor fi construite doar 4.500.

Criticat dur atat de organizatiile neguvernamentale, cat si de primarul Andrei Chiliman, PUZ-ul va fi discutat, luni, in Consiliul General al Capitalei, informeaza Jurnalul National.

Daca va obtine aprobarea alesilor locali, "Dambovita Center", adica trei blocuri-turn, un mall, cladiri de birouri, o roata panoramica, asemanatoare celei din Londra si fantani arteziene, va fi construit in locul Casei Radio de Compania Plaza Centers, care detine 75% din proiect.

"Nu exista la dosar avizul de mediu pe motiv ca nu au nevoie de asa ceva, ceea ce mi se pare aberant. In plus, ar trebui un aviz de la circulatie. Orasul se va rupe in doua. Pur si simpul nu se va mai putea traversa orasul.

Nimeni nu este impotriva dezvoltarii Capitalei, dar mai intai ar trebui sa facem infrastructura, drumuri, poduri, pasaje supraterane si apoi sa aprobam astfel de proiecte", a declarat Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1.

Societatea civila acuza, insa, ca in loc de 12.000 de locuri de parcare cat au fost calculate Hotararea Consiliului General 66/2006, vor fi construite 4.500.

"Traficul in zona va fi sufocat. Practic n-o sa se mai poata circula sub nici o forma, zona va fi paralizata complet", a spus Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

O alta hiba gasita se refera la panza freatica, si asa impinsa sub patru metri de la suprafata solului prin modificarile facute de betonarile albiei Dambovitei si a traseului metroului. In plu, toate cladirile din zona au subsolurile inundate, asadar un asemenea proiect care va pune amprenta asupra mediului trebuia sa aiba un studiu de impact.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dambovita Center, #trafic paralizat, #parcari trafic PUZ , #Bucuresti