Ziare.com

Dambovita: Sute de bolnavi neuropsihici cronici risca sa ajunga in strada

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 18:12

   

Dambovita: Sute de bolnavi neuropsihici cronici risca sa ajunga in strada
Aproape 300 de bolnavi neuropsihici cronici, intre care schizofrenici si maniaco-depresivi, risca sa fie dati afara din centrul de la Gura Ocnitei, dupa ce Consiliul Judetean Dambovita a anuntat conducerea centrului ca va reduce bugetul si va bloca posturile vacante din unitate.

"In centru sunt internati aproape 400 de bolnavi neuropsihici cronici, care nu se pot reabilita. Acestia sunt de foarte multe ori agresivi - se bat intre ei, se ard cu tigara, se arunca pe geam, in conditiile in care boala psihica de care sufera este caracterizata de imprevizibilitate. Eu nu pot lua decizia de a-i trimite acasa, nu-mi pot asuma o asemenea responsabilitate", a declarat directorul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei, Mariana Savulescu, citata de Newsin.

Potrivit Marianei Savulescu, la inceputul lunii iulie, noua conducere a Consiliului Judetean Dambovita a cerut, in scris, reducerea cheltuielilor bugetare cu minimum 10% si blocarea posturilor vacante si a celor care se vor vacanta, chiar si a celor unice.

"Am considerat ca este de datoria mea sa explic domnului presedinte al Consiliului Judetean ce se poate si ce nu se poate indeplini din solicitarea domniei sale, insa n-am fost primita", spune directorul centrului de la Gura Ocnitei.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei este cel mai mare de acest fel din tara. Pentru anul 2009, conducerea institutiei estimeaza ca ar fi necesar un buget de minimum un milion de lei pe luna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sesizare

atunci cand e vb sa barfeasca vreun "par,tz" tras de un soldat american, forumul e plin de comentarii, aici unde problema e serioasa si cere implicare cetateneasca .....nimeni, nimic, sa-mi spuna asta despre oare despre caracterul natziei noastre? Dureros!

 

Sint deja in strada si la televizor !!!

Gioana , Vadim , Funar , Vosganian ; Tariceanu , si multi altii !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor