Ziare.com

Dar de nunta de la Primarie de 1.500 de lei pentru tinerii bucuresteni care se casatoresc

Joi, 18 Mai 2017, ora 19:14

   

Dar de nunta de la Primarie de 1.500 de lei pentru tinerii bucuresteni care se casatoresc
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spera sa creasca numarul tinerilor bucuresteni care se casatoresc si a decis sa acorde un stimulent financiar pentru constituirea familiilor in valoare de 1.500 de lei. Propunerea ei a fost aprobata joi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pentru a primi acest bani, trebuie sa se indeplineasca trei conditii:

a) cel putin unul dintre soti se afla la prima casatorie
b) cel putin unul dintre soti are domiciliul sau resedinta in Bucuresti
c) cel putin unul dintre soti are varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani.

"Pentru persoanele care nu indeplinesc una dintre conditiile de la pct. a) sau c), stimulentul financiar va fi acordat cu avizul Primarului General", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com dupa sedinta CGMB de joi in care a fost aprobat proiectul.

Primarul general explica si de ce a luat aceasta decizie: "Potrivit Constitutiei, statul, prin autoritatile administratiei publice, este dator sa sprijine, prin masuri economice si sociale, intemeierea si consolidarea familiilor si pe de alta parte sa combata fenomenul de excluziune sociala. Statisticile arata ca in perioada 2010 - 2015 a crescut substantial varsta medie a sotilor in momentul casatoriei, respectiv de la 32,6 ani la 34,5 ani pentru barbati si de la 29,8 ani la 31,6 ani pentru femei.

Acest lucru, coroborat cu faptul ca cea mai mare rata a fertilitatii se inregistreaza la grupa de varsta 25-29 de ani, demonstreaza necesitatea unor actiuni care sa-i incurajeze pe tineri sa-si intemeieze familii la varste mai timpurii decat in prezent", a spus Firea.

Citeste si Firea anunta noi pomeni fara sa spuna cat ne costa. Ciucu (PNL) a facut calculele: 5,5 milioane de euro pe an pentru tinerii casatoriti

Primaria Capitalei a transmis doua exemple in sprijinul deciziei de joi.

"Potrivit unui studiu realizat in anul 2015 de Paul E. Peterson, profesor la Harvard University, introducerea unui sprijin financiar acordat de guvernul federal persoanelor care se casatoresc este principala solutie pentru rezolvarea unor probleme sociale si educationale grave cu care se confrunta Statele Unite. Intre altele, Peterson mentioneaza cresterea dramatica a numarului de copii crescuti de un singur parinte sau faptul ca acei copii crescuti in familii monoparentale sufera din punct de vedre educational, social si economic.

In Europa a existat un caz celebru de acordare de ajutoare banesti in momentul casatoriei, in Austria. Ajutorul a fost introdus la inceputul anilor 70 si era foarte mare: echivalentul a 4.250 euro. A functionat circa 20 de ani, pana in 1988, si a avut rezultate atat in ce priveste cresterea numarului de casatorii, cat si in ce priveste cresterea natalitatii".

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a comentat recent informatia despre acordarea stimulentului financiar, precizand ca Firea "nu zice niciodata nimic despre impactul bugetar al actiunilor sale, mai ales daca sunt pomeni".

"Cei 1500 de lei ce vor fi dati la casatorie au un impact anual de cca. 5,5 milioane de euro. Am cautat la INS numarul casatoriilor din Bucuresti, acesta a fost pe 2015 de 16.378 casatorii. Daca inmultim cu 1.500 de lei, ajugem la suma de cca. 24,5 milioane de lei. Bani multi, in stilul Firea, dati pe pomeni electorale. Toaca si marunteste bugetul si nu se poate concentra pe nimic esential, pe nimic durabil", a comentat Ciucu.

Dupa aparitia informatiei, Ziare.com a solicitat Primariei Capitalei informatii cu privire la impactul bugetar al acestei initiative, insa nu ni s-a oferit raspuns pana acum.

A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2090 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Dar de nunta de la Primarie de 1.500 de lei pentru tinerii

bucuresteni care se casatoresc"

- o sa sa casatoreshte totzi romii din bucale care se incadreshte la conditzie shi p'orma sa daspartzeshte dupa ce ia malaiu' !

 

Daca ...

Daca "s-ar respecta", ar da hotararea retroactiv, de cand e primarita!

 

what eva...

se merge retroactiv pana la momentul casatoriei cetatenei Firea cu cetateanul Pandele

Dna Firea va acorda aceasta indemnizatie

si casatoritilor de acelasi sex?

 

Lor le da dublu, pentru ca unul din ei sa aiba bani pentru...

...schimbare de sex!

what eva...

Firea face zilnic schimbare de sex...a lu' Pandele cu a lu' Dragnea

what eva...

daca e vorba de atata banet,poate gheul Badea isi va uni destinele cu pastorul Gadea.
Oricum s-au mai rarit banii Antenelor.
In meniu aveti sandvici cu cartofi...fetelor...dans

Din pacate ce face FI rea "prinde bine"....... RRomanizii ramasi

acasa traiesc formidabil din Pomeni si Furat!!
Regret daca uni din voi se aseamana cu cei ce sunt "Shatristi" sau se comporta ca uni!!
Stiu foarte bine ca mai exista si Romani ce doresc binele dari ,Romani adevarati ce muncesc cinstit si au un obraz omenesc......din pacate sunt minoritari!!

 

Dupa "Prima Casatorie", Firea pregateste actiunea "Primul Copil"!

Werner si Julien s-au inscris pe lista!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor