Decembrie vine cu zapada

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 20:56
6126 citiri
Decembrie vine cu zapada

Desi iarna bate la usa, din punct de vedere calendaristic, vremea calda de sfarsit de noiembrie nu prea te duce cu gandul la zapada. Totusi, meteorologii prognozeaza zapada la inceputul lui decembrie, mai precis din data de 4.

Potrivit acestora, zapada va fi din belsug in prima luna a anotimpului rece, chiar si in sudul tarii relateaza Ieseanul.

Povestea fulgilor de nea din aceasta iarna incepe din 4 decembrie, spun meteorologii, care mentioneaza ca ii vom avea din belsug in prima luna a anotimpului rece, chiar si in sudul tarii.

In prima parte a lui decembrie, temperaturile vor scadea mult, pe alocuri si pana la -15 grade. Astfel, specialistii spera ca stratul de zapada se va mentine pana la Craciun, mai ales ca intre timp ar putea sa mai ninga. Zapada din abundenta este asteptata la munte.

Cel mai frig va fi in ianuarie, cand in unele zone s-ar putea inregistra si -20 de grade, iar nametii vor crea probleme in nordul si centrul Romaniei.

Spre sfarsitul lunii februarie scapam de iarna, iar primavara isi va reintra repede in drepturi, cred meteorologii.

Weekend cald

Pana atunci, insa, se anunta vreme calda, maximele din acest weekend ajungand pana la 19 grade Celsius. Sambata, vremea se pastreaza calduroasa pentru aceasta data. Maximele trec de 10 grade chiar si in depresiunile inchise ca Miercurea Ciuc, iar pe dealurile subcarpatice din sud ajung si la 17 grade.

In Capitala aceeasi vreme calda, maxima ajungand la 15 grade Celsius.

Nici duminica temperaturile nu vor cobori. Va fi in continuare cald, cu maxime de la 11 grade in depresiunile din estul Transilvaniei pana la 17 grade in Subcarpatii Sudici. In Bucuresti maxima va fi de 13 grade Celsius.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #zapada decembrie 2009, #Craciun zapada , #Bucuresti