Decizia Primariei Capitalei dupa interventia ilegala de la semafoarele din intersectia de la Policlinica Titan

Duminica, 30 Decembrie 2018, ora 18:01
4318 citiri
Decizia Primariei Capitalei dupa interventia ilegala de la semafoarele din intersectia de la Policlinica Titan
Foto: Arhiva Pixabay

Dupa incidentele de zilele trecute legate de semafoarele din Bucuresti, Primaria Capitalei a decis sa depuna eforturi suplimentare pentru a le supraveghea.

"Avand in vedere incidentele inregistrate in perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersectia de la Policlinica Titan, la Primaria Municipiului Bucuresti a avut loc astazi, 30 decembrie, o sedinta tehnica la care au participat, alaturi de viceprimarul Aurelian Badulescu, reprezentanti ai Adminstratiei Strazilor impreuna cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipala Managementului Traficului Bucuresti SA (CMMTB), precum si reprezentanti ai Directiilor de specialitate cu atributii in domeniu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

In cadrul sedintei s-au stabilit pentru perioada urmatoare procedurile suplimentare de monitorizare si control a tuturor intersectiilor din Capitala, astfel incat aceasta infrastructura sa functioneze in parametri normali. De asemenea, echipele de interventie ale CMMTB se afla 24/24 in teren pentru a remedia, in caz de necesitate, eventualele defectiuni la sistemul de semaforizare, asa cum s-a procedat si pana acum", se arata intr-un comunicat reis Ziare.com.

Totodata, municipalitatea a tinut sa atraga atentia asupra starii tehnice in care a preluat sistemul de semaforizare, desi timp de peste 10 ani a existat un contract de modernizare, mentenanta, interventie si service pentru sistem, incheiat cu compania UTI.

"Reamintim ca la inceputul anului 2018, PMB a incheiat acelasi tip de contract cu Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti. Astfel, CMMTB a preluat 176 de intersectii integrate in BTMS (realizate intr-o perioada de peste 10 ani, din totalul de 453 de pe raza Municipiului Bucuresti) si a integrat in acest sistem centralizat, in ultimul an, peste 40 de intersectii, avand in curs de modernizare si executie alte 25.

De asemenea, sunt in stadiu de avizare si obtinere a autorizatiilor de construire alte 125 de intersectii, la care lucrarile de executie vor demara la inceputul anului 2019. In urma acestui program de investitii, derulat pe termen de 3 ani de zile de la preluare, toate aceste intersectii vor fi modernizate si integrate in sistemul centralizat de management al traficului", se mai arata in comunicat.

Anterior, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat ca mai multi angajati au dat declaratii politistilor pentru a furniza eventuale informatii care pot duce la concluzii in ancheta privind accesarea ilegala a semafoarelor.

"Toate imaginile pe care le-am surprins pe camerele de vederi au fost predate organului de urmarire penala, acesta in continuare incercand sa indentifice persoanele care au accesat in mod neautorizat aceste casete de la semafoare (...) Eu pana la acest moment, ca urmare a ingerintelor transmise de procurori, nu am vizionat aceste casete", a declarat, pentru Mediafax, Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei.

Potrivit acestuia, persoana sau persoanele care au accesat ilegal semafoarele provin din sistem.

"Este clar ca persoana care a intervenit neautorizat la acele casete este o persoana care a lucrat cu acest tip de activitati. Pot sa va spun ca inainte de acest incident, si dupa, am evaluat toate persoanele din cadrul directiilor de specialitate ale Primariei Municipiului Bucuresti, rezultatul fiind negativ. Deci, vorbim de o persoana care a fost in sistem, iar acum este in afara lui", a mai spus Badulescu.

Citeste mai multe despre acest subiect:

UTI acuza Primaria de defaimare: Minciuni si insinuari ca sa gaseasca vinovati pentru starea deplorabila

UPDATE 7 ianuarie 2019 - Compania UTI a dat ulterior un drept la replica in care o acuza pe Firea ca nu a facut nimic pentru a decongestiona traficul si acum cauta vinovati.

"La finalul anului 2018, dupa o perioada in care blocajele din trafic accentuate de agitatia sarbatorilor i-au scos din minti pe bucuresteni, iar diagramele anumitor semafoare au fost accesate ilegal, Primaria Capitalei a gasit oportun sa creeze o diversiune menita sa arunce vina pentru starea deplorabila a infrastructurii de management al traficul catre UTI, desi, de peste 12 luni, compania noastra nu mai este implicata in mentenanta sistemului de management al traficului din Bucuresti. Printr-un comunicat de presa nesemnat, presarat cu minciuni si omisiuni, se insinueaza ca UTI este de vina pentru starea proasta a traficului.

Fara indoiala, siguranta traficului este extrem de importanta si serioasa. Pentru aceasta exista institutii si specialisti cu competente necesare, care cunosc implicatiile unei programari conflictuale a culorii verde pentru pietoni si pentru vehicule. Investigatiile vor demonstra ceea ce s-a intamplat de fapt si cine este autorul acestor interventii la sistemul de trafic. Dar, a ajunge, prin insinuari si manipulari in presa, practic la o ante-pronuntare voalata a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) reprezinta un act grav de defaimare, iar UTI isi rezerva dreptul de a-si apara imaginea in instanta. Dupa aproape doi ani de la inceperea 'revolutiei' in trafic, sa invoci 'greaua mostenire' nu denota decat o lamentabila slabiciune a actualei administratii a Bucurestiului.

Asadar, respingem ferm orice alaturare a societatii noastre cu situatia deplorabila in care se gaseste acum traficul din Capitala si amintim ca aceasta inrautatire a aparut dupa 2013, anul in care a expirat perioada de garantie a sistemului, asigurata de societatea noastra, sistem care la acea data avea doar 96 de intersectii modernizate din totalul de 450", se arata intr-un comunicat UTI remis Ziare.com.

Compania prezinta drept "exemplu de manipulare si de dezinformare" faptul ca in comunicat se prezinta poze cu anumite componente ale sistemului de management al traficului fara sa se mentioneze in ce intersectii se afla si fara sa se spuna ca aceste componente erau de fapt in responsabilitatea directa a PMB.

"Conform contractelor de mentenanta incheiate cu UTI, pe care ii solicitam Primariei Municipiului Bucuresti sa le faca publice, UTI nu a raspuns niciodata de mentenanta sau de starea tehnica a traseelor de cabluri, a camerelor tehnice, a alimentarilor cu energie electrica sau a dulapurilor cu echipamente amplasate in intersectii. Aceste parti din sistemul de trafic au fost intotdeauna in responsabilitatea directa a Administratiei Strazilor Bucuresti (ASB) . Dintre toate aceste subsisteme, UTI a avut in mentenanta numai calculatoarele de trafic amplasate in dulapurile de echipamente ale ASB, camerele video din intersectii si echipamentele de comunicatii. Ori, niciuna dintre pozele vehiculate nu este a subsistemelor sau echipamentelor livrate de UTI!", se arata in comunicat.

"Un alt exemplu de omisiune cu rea-credinta este faptul ca nici acele controlere (calculatoare de trafic) care au fost 'hackuite' nu au fost livrate de UTI, nu fac parte din intersectiile modernizate de UTI, sunt echipamente foarte vechi care ar fi trebuit inlocuite in cadrul promisei 'revolutii' si care nu au absolut niciun fel de protectie mecanica sau prin parola, accesul putand fi facut cu usurinta.

Reaua credinta merge si mai departe atunci cand PMB isi asuma restrangerea cercului de 'suspecti' doar la cei 8 tehnicienii ai PMB si ai UTI, mentionand insa clar ca cei ai PMB trebuie exclusi, insinuand astfel voalat ca adevaratii 'suspecti' sunt de la UTI, firma de la care PMB a preluat mentenanta. Reaua credinta prin omisiune poate fi usor demonstrata insa prin faptul ca cel putin alte trei companii mai au expertiza tehnica pentru acest tip de echipament, companii care au lucrat ca subcontractori ai Administratiei Strazilor Bucuresti, pentru mentenanta acestor echipamente", continua dreptul la replica.

In concluzie, UTI arata ca a predat in decembrie 2017 sistemul, dupa incheierea contractului de mentenanta.

"Ne este greu sa intelegem care este motivatia afirmatiilor denigratoare si manipulatoare ale PMB la adresa UTI, in lipsa unor argumente clare, cu atat mai mult cu cat nu am primit nicio sesizare oficiala prin care sa ni se reproseze vreun aspect negativ in derularea contractelor cu PMB.

Ii solicitam Primariei Municipiului Bucuresti sa inceteze campania de defaimare la adresa UTI. UTI nu a 'capusat' contractele cu PMB, ci a prestat servicii profesionale de inalta calitate. Dovada incontestabila este ca in perioada in care UTI a gestionat Arena Nationala aceasta a fost perfect functionala, iar in perioada de 5 ani (2009-2013) in care sistemul de management al traficului a fost in garantia UTI, traficul a fost semnificativ imbunatatit. Dupa 'capusarea' UTI, Arena Nationala a fost inchisa, iar traficul s-a inrautatit in mod evident. Aceasta este realitatea", conchide comunicatul.

T.B.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Primaria Bucuresti supraveghere semafoare, #Primaria Bucuresti semafoare , #Bucuresti