Din decembrie, romanii vor plati mai scump RCA-ul

Marti, 10 Iunie 2008, ora 14:57
1754 citiri
Din decembrie, romanii vor plati mai scump RCA-ul

Modalitatea de calcul a rezervelor pentru daunele auto produse, dar neavizate, se modifica la mijlocul anului drept urmare in decembrie se vor majora, cel mai probabil, tarifele RCA.

Ofertele pentru incheierea politelor auto obligatorii vor arata, la sfarsitul anului, altfel decat erau prezentate pana acum de societatile de asigurari, informeaza revista Capital.

Proprietarii de masini vor afla astfel ca vremea discounturilor uriase, a promotiilor si reducerilor de tarife, indiferent de tipul de masini sau de istoricul soferului, a trecut.

Discrepantele dintre primele de asigurare percepute de diverse companii pentru politele incheiate pe 2009 se vor diminua, iar "ofertele de polite RCA vor tinde sa devina comparabile", spune Tudor Moldovan, director Generali Asigurari.

Prin noua forma, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va stabili un algoritm de calcul pe care companiile il vor aplica la baza data de daunele din ultimii trei ani.

"Va fi o metoda de calcul statistica, recunoscuta international, prin care Romania se va alinia la piata din UE", spune Tudor Moldovan.

Noua metoda va obliga majoritatea asiguratorilor din Romania sa constitue rezerve mult mai mari decat in prezent.

Pentru a contrabalansa efectele masurii, asiguratorii fie vor creste pretul politelor RCA, fie isi vor convinge actionarii majoritari sa "vina cu bani de acasa" pentru majoritatea rezervelor.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#masina, #bani, #accidente, #scumpi, #rezerva, #RCA , #Bucuresti