Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Drumul european al boilor" ar putea trece prin Covasna

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 22:07
2106 citiri
"Drumul european al boilor" ar putea trece prin Covasna

Judetul Covasna ar putea face parte din proiectul european "Drumul european al boilor", coordonat de Germania, prin care se doreste reconstruirea traseului parcurs pe vremuri de o rasa de bovine renumita in Europa.

Prin intermediul acestui proiect se promoveaza traditii gastronomice, culturale sau turistice, transmite NewsIn.

Directorul Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, a declarat ca aceasta oportunitate s-a conturat in urma unei vizite care a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie la cel mai mare targ si expozitie din Europa si din lume, organizat la Berlin, in domeniul agriculturii, dezvoltarii rurale si turismului agrar.

"Liderul german al proiectului pe langa partenerii din Austria si Ungaria a cautat si un partener din Romania. [...] Suntem in faza primara a formarii parteneriatului, am primit un precontract, coordonatorul proiectului va veni in judet pana in luna iunie, dupa care urmeaza popularizarea proiectului si atragerea fondurilor", a precizat directorul ASIMCOV.

Vajda Lajos a afirmat ca din Covasna unul dintre partenerii viabili ar putea fi Asociatia Crescatorilor de Bovine, dar urmeaza sa poarte discutii cu mai multi.

"Drumul European al boilor" ar reface un traseu vechi care era parcurs pe vremuri de calatorii care transportau marfa dinspre Est spre Vest si invers, iar in locurile de popas erau gazduiti, gustau din specialitatile casei si ale locului si se refaceau inainte de a porni din nou la drum.

Prin acest proiect turistii ar avea sansa de a se plimba pe acest traseu, calare, cu bicicleta sau cu masina, in functie de zona, si ar putea beneficia de pachete turistice care includ si "Drumul European al boilor".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Drumul European boilor, #traseu judet Covasna, #rasa bovine Europa , #Bucuresti
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
chiar daca face o "escala" la "casa populismului"