Europa, nepregatita pentru o epidemie de gripa

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 11:20
835 citiri
Europa, nepregatita pentru o epidemie de gripa

Niciun stat european nu este pregatit corespunzator in fata amenintarii epidemiei de gripa, a avertizat Angus Nicoll, inalt oficial din cadrul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor.

Nicoll, care este coordonator de proiect in domeniul gripei, a declarat ca "probabil, Europa se apropie de jumatatea drumului" si mai are nevoie de cel putin inca doi, trei ani pentru a consolida activitatile depuse la nivel local, national si international pentru combaterea unei asemenea epidemii, scrie, marti, Financial Times, preluat de Agerpres.

Guvernele statelor membre nu reusesc inca sa dezvolte planuri de masuri si raspunsuri adecvate in fata efectelor negative pe care o epidemie de gripa le-ar avea asupra sistemelor de sanatate si sunt slab pregatite pentru a colabora cu tarile vecine, a mai aratat oficialul european.

In alocutiunea rostita la o conferinta consacrata celei de-a 90-a aniversari a epidemiei de gripa "spaniola" din 1918, Nicoll a salutat eforturile "fara precedent" pe care statele membre le-au depus din 2005 in sensul de a se pregati pentru o epidemie de gripa si a subliniat faptul ca in regiune nu s-a inregistrat niciun deces, in pofida aparitiilor periodice ale virusului H5N1 la animale.

Avertisment privind terorismul în Europa
Avertisment privind terorismul în Europa
Îngrijorarea că teroriști islamiști ar putea încerca să comită un atentat în UE nu a apărut odată cu atentatul de la Moscova. Însă, până acum, numai Franța și-a ridicat nivelul de...
Naționala europeană care a ajuns la 137 de meciuri la rând fără victorie
Naționala europeană care a ajuns la 137 de meciuri la rând fără victorie
Selecţionata de fotbal a statului San Marino, ocupanta locului 211 (ultimul) în clasamentul FIFA, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu naţionala din St Kitts şi Nevis,...
#gripa, #epidemie, #Europa , #Bucuresti