Fermierii picheteaza din nou sediul Ministerului Agriculturii

Marti, 18 Martie 2008, ora 10:49
922 citiri
Fermierii picheteaza din nou sediul Ministerului Agriculturii

Fermierii picheteaza din nou, marti, sediul Ministerului Agriculturii, acuzand autoritatile de lipsa unei reactii la revendicarile deja discutate cu acestea, anunta Antena 3.

Nemultumirile celor de la Agrostar sunt legate de pretul motorinei, introducerea subventiei pentru producatorii de legume pe tot parcursul anului, dar si de achitarea subventiilor restante din 2007.

"Lipsa de reactie a autoritatilor la programul de revendicari inaintat si discutat cu Federatia Agrostar - pretul la motorina, subventia pentru legumicultori, pomicultori, zootehnie, achitarea subventiilor restante din 2007, calamitatile naturale de la porumb si floarea soarelui, neachitarea platilor la hectar pe 2007 - ne determina ca incepand de marti sa incepem actiunile de protest printr-un pichet la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale incepand cu ora 11.00", a precizat Nicolae Stefan, presedintele Agrostar.

El a declarat ca lipsa de rezolvare a "problemelor grave ale agriculturii" va duce la continuarea actiunilor de protest anuntate de sindicalisti, printr-un mars cu utilaje agricole in Bucuresti si in tara si proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

Guvernul a decis, miercuri, sa aloce 60 de milioane de lei pentru subventionarea motorinei utilizate in agricultura, cu un leu pe litru, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul va prelungi perioada de acordare a subventiei de un leu pentru litrul de motorina utilizata de agricultori si va studia posibilitatea alocarii altor stimulente, in acord cu reglementarile Uniunii Europene.

Agricultorii au anuntat anterior ca nu ar fi multumiti cu o subventie de doar un leu pe litru si au solicitat masuri pentru diminuarea costurilor cu motorina, prin majorarea subventiei sau reducerea accizei.

Fermierii si pomicultorii au iesit in strada, in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut, cerand subventii pentru agricultura, subventii pe care, spun ei, nu le-au primit nici pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fermieri, #picheteaza, #sediu, #minister, #agricultura , #Bucuresti