Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fermierii pot primi pentru modernizare pana la un milion de euro

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 19:44
1166 citiri
Fermierii pot primi pentru modernizare pana la un milion de euro

Fermierii vor putea beneficia de un sprijin nerambursabil de 50 % pentru proiectele de modernizare a exploatatiilor agricole, valoarea cofinantarii fiind de cel mult un milion de euro, iar valoarea proiectului de cel mult doua milioane de euro, potrivit proiectelor de ghiduri publicate de MADR.

Potrivit ghidului, plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta masura este de 5.000 de euro, suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului. In ceea ce priveste valoarea maxima a proiectelor, in ghid se precizeaza ca un proiect poate sa ajunga la trei milioane de euro, daca sunt realizate si investitii pentru producerea si utilizarea energiei regenerabile si la patru milioane de euro, in cazul in care beneficiarii sunt asociatiile.

Beneficiarii eligibili pot fi persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice care functioneaza in domeniul agricol. In categoria beneficiarilor nu se incadreaza exploatatiile de subzistenta, unde productia este destinata doar consumului propriu, dar nici organizatiile de producatori de legume si fructe, in cazul in care au primit deja sprijin financiar pentru realizarea investitiilor.

Pe de alta parte, proiectele elaborate pentru dezvoltarea satelor pot beneficia de o cofinantare de pana la 100 %, iar aceasta masura beneficiaza de o alocare de peste 1, 5 miliarde de euro, asigurata din fonduri europene ii de la bugetul national, potrivit ghidurilor publicate, marti, de Ministerul Agriculturii.

Astfel, potrivit Ministerului Agriculturii ii Dezvoltarii Rurale (MADR), fondurile totale alocate Masurii 322 (Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) sunt de 1.546.087.425 euro, din care 80 % reprezinta fonduri europene, iar 20 % fonduri de la bugetul national.

Prin aceasta masura se urmareste imbunatatirea infrastructurii in spatiul rural si imbunatatirea accesului la servicii pentru populatia rurala. De asemenea, se doreste renovarea cat mai multor sate si cresterea numarului de obiective de patrimoniu din spatiul rural.

Beneficiarii Masurii 322 sunt comunele, ONG-urile, asezamintele culturale si institutiile de cult. Pot fi eligibilie si persoanele fizice si juridice care detin in proprietate sau administreaza obiective de patrimoniu cultural sau natural de interes local.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta masura este de 5.000 de euro, suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului. in cadrul masurii, cofinantarea publica se poate acorda din totalul cheltuielilor eligibile in proportie de 100% pentru proiectele de utilitate publica, negeneratoare de profit ii de 70% pentru proiectele generatoare de profit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fermier, #cofinantare, #modernizare, #sate , #Bucuresti