Functionarii publici ameninta cu greva generala in mai

Joi, 25 Februarie 2010, ora 15:36
2314 citiri
Functionarii publici ameninta cu greva generala in mai

Functionarii publici vor declansa protestele la nivel national in luna martie, pentru a protesta fata de reducerea salariilor, urmand ca aproape 500.000 de reprezentanti ai Cartel Alfa sa declanseze greva generala in luna mai, daca Guvernul nu va lua masuri.

"Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) vor declansa protestele la nivel national in luna martie, alaturi de celelalte sindicate afiliate Cartel Alfa, urmand sa fie pichetate primariile si prefecturile din toate judetele. In luna aprilie va fi organizat un miting in Bucuresti si va fi declansata greva generala in prima parte a lunii mai la care vor participa aproape 500.000 de bugetari, daca Guvernul nu va respecta prevederile Contractelor colective de munca si continua cu masuri de reducere a salariilor", a declarat joi pentru NewsIn, presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

"Nu putem accepta ca actualul guvern sa incalce atat prevederile legale, cat si Constitutia. Reprezentantii Ministerului Muncii au anuntat ieri (miercuri, n.r.) ca o serie de contracte colective de munca nu se vor mai aplica in acest an, in conditiile in care aceste contracte au fost avizate chiar de catre sefii acestui minister in cursul anului 2009", a mai spus Oprescu.

"Reducerea veniturilor salariale dublata de neplata orelor suplimentare in conditiile lipsei de personal la nivelul institutiilor publice teritoriale, lipsa protectiei juridice a functionarilor publici care isi asuma riscuri in numele comunitatii si al statului si politica denigratoare pe care o practica Guvernul Romaniei la adresa angajatilor bugetari din administratie, creand o ruptura functionala intre acesta si corpul functionarilor, a determinat declansarea procedurii deschiderii conflictului de munca", a anuntat liderul SNFP.

Functionarii publici mai sunt nemultumiti si de asezarea acsetui segment al bugetarilor la nivelul inferior in grila de salarizare a angajatilor din administratia publica "in conditiile existentei sistemului incompatibilitatilor si al expunerii la factorii de risc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva functionari publici martie, #greva generala mai , #Bucuresti