Functionarii publici nu vor concedieri in 2010 si ameninta cu proteste

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 16:01
1917 citiri
Functionarii publici nu vor concedieri in 2010 si ameninta cu proteste

Angajatii din administratia publica vor declansa actiunile de protest, incepand cu luna ianuarie 2010, daca noul guvern va continua politica de diminuare a veniturilor salariale si daca vor avea loc disponibilizari in 2010, au decis reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici.

"Urmare a deciziilor guvernamentale privind reducerea cheltuielilor de personal, cu efecte negative atat asupra autoritatii de stat, in diferitele domenii de activitate, cat si asupra diminuarii puterii de cumparare a angajatilor din Administratia Publica, Consiliul National SNFP a hotarat declansarea actiunilor de protest la nivelul ramurii Administratie Publica, incepand cu luna ianuarie 2010, in conditiile in care vor avea loc disponibilizari in Administratia Publica, domeniu atat de afectat de lipsa de personal si se va continua aceeasi politica de diminuare a veniturilor salariale", se arata intr-un transmis de Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP).

Presedintele SNFP, Sebastian Oprescu, solicita noului guvern sa inceteze "imixtiunile politice, in ceea ce priveste aplicarea legii in Romania" si cere semnarea unui Acord Colectiv si a unui Contract Colectiv de Munca la nivel de ramura - Administratie Publica.

Reprezentantii Consiliului National al SNFP atrag atentia Guvernului ca slabeste autoritatea de stat "intr-o perioada marcata de amplificarea fenomenului de evaziune fiscala, munca la negru si neconformarea unor contribuabili la plata obligatiilor fiscale.

"Masuri precum diminuarea programului de munca, trimiterea fortata in concediu fara plata, disponibilizarea si nefinantarea activitatii institutionale vor amplifica criza economica prin diminuarea veniturilor la bugetul de stat. Vom declansa o campanie de informare si constientizare a opiniei publice cu privire la pericolul politizarii excesive a administratiei publice si la pericolul subfinantarii institutiilor publice, in mod deosebit a celor cu atributii de control, intr-o perioada de criza economica", se mai arata in comunicatul SNFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#functionari publici proteste, #functionari publici greva, #functionari publici concedieri, #functionari publici salarii , #Bucuresti