Greva generala a bugetarilor pe 5 octombrie

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 12:52
5843 citiri
Greva generala a bugetarilor pe 5 octombrie
Foto: Antena3

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a anuntat joi crearea unei aliante sindicale care va milita pentru stoparea asumarii raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare a bugetarilor si a precizat ca prima actiune va fi pichetarea Parlamentului in data de 15 septembrie, cand este anuntata prezentarea legii in Parlament.

La manifestarile de protest vor participa circa 800.000 de sindicalisti din domeniul bugetar, inclusiv profesorii si cadrele medicale.

"Este pentru prima data cand se creeaza o asemenea alianta. Credem ca este un inceput bun care va continua, pentru ca in acest moment numai impreuna vor reusi", a mai spus Cornea.

Liderul FSLI a prezentat scopul si obiectivele acestei aliante: "Stoparea guvernului de a-si asuma raspunderea guvernamentala pe prezentul cadru, renegocierea unei legi a salarizarii cadru pentru toti salariatii din sistemul bugetar care sa tina cont de principiile pe care ni le-am asumat acum trei luni, stoparea disponibilizarii in sistemul bugetar si neacceptarea concediilor fara plata in acest an".

Acesta a anuntat si un calendar de actiuni de protest concertate.

"Prima va fi pichetarea Parlamentului Romaniei in data de 15 septembrie. A doua, greva generala de o zi in 5 octombrie. Va urma neparticiparea mebrilor nostri de sindicat la actiunile din perioada alegerilor prezidentiale", a mai anuntat liderul FSLI.

Din alianta constituita joi fac parte Federatia "Alma Mater", Federatia "Spiru Haret", Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sanitas, Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Solidaritate Sociala, Federatia Nationala a Statisticienilor, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica "Publisind", Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#alinanta sindicate, #greva generala, #lege salarizare unica, #asumare raspundere Guvern, #FSLI , #Bucuresti
Comentarii