Greva japoneza pentru functionarii din administratia publica

Duminica, 24 Februarie 2008, ora 22:18
2826 citiri
Greva japoneza pentru functionarii din administratia publica

Aproximativ 40.000 de functionari din administratia publica locala vor intra, luni dimineata, intr-o greva japoneza de doua ore, sindicalistii cerand majorarea salariilor si urgentarea adoptarii legii salarizarii functionarilor, a declarat liderul sindical Romel Neagu.

Vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Romel Neagu, a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca functionarii sunt nemultumiti de faptul ca Guvernul a ignorat sindicatele la negocierea salariilor pentru 2008 si ca FNSA va da in judecata Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) din aceasta cauza.

Neagu a mai spus ca sindicatele cer si urgentarea adoptarii legii salarizarii in administratia publica, pentru a se reduce diferentele salariale din sistem. Potrivit liderului sindical, proiectul de lege, care a fost discutat, anul trecut, cu partenerii sociali, este blocat la nivelul MIRA si nu se vrea adoptarea legii pentru ca "sunt in minister prsoane care au interes ca aceasta lege sa nu se aplice".

Vicepresedintele FNSA a mai precizat ca federatia discuta si cu alte organizatii sindicale pentru stabilirea unui program comun de proteste, in acest sens fiind initiate discutii cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala (FNSAL), afiliata la Alianta Sed Lex, precum si cu o alta structura sindicala, afiliata la CNSLR Fratia.

Presedintele FNSA, Valer Suciu, declara, vineri, la Cluj, ca Biroul Federal al organizatiei a decis sa declanseze greva generala pe 11 aprilie, dupa ce pe 28 februarie va avea loc si o greva de avertisment de doua ore. Suciu a spus, vineri, ca solicitarile sindicalistilor din administratie sunt promovarea legii salarizarii functionarilor publici si a personalului contractual, prin care sa se asigure o crestere salariala de 30%, suspendarea aplicarii incompatibilitatilor prevazute de lege pana cand acestea vor fi compensate prin salarii, distribuirea biletelor de odihna direct federatiei, eliminarea imixtiunilor facute de catre reprezentantii Guvernului Romaniei in administratia publica locala si asigurarea unui spatiu pentru amenajarea biroului federatiei, la Bucuresti.

Aproximativ 63.000 de sindicalisti din administratie, membri ai Aliantei Nationale a Bugetarilor Sed Lex, au organizat, de asemenea, o greva japoneza de doua ore la inceputul saptamanii trecute.

Sindicalistii de la Sed Lex cer Guvernului elaborarea legii salarizarii in sistem, majorarea salariilor cu 20%, elaborarea "in regim de urgenta" a hotararii privind avansarea, precum si renegocierea grilelor de salarizare, astfel incat sa se micsoreze decalajul dintre salariile minime si maxime din sistem.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#greva, #functionari, #administratie , #Bucuresti
Comentarii
U
UN ANONIM FIDEL P.S.D
rank 1
S
SENATOR P.S.D DE BUCURESTI.
rank 1
PENTRU A SCHIMBA IMAGINEA P.S.D LA COSMESTI ,TREBUIE DAT AFARA VICELEPRIMAR CIOT VIOREL DIN FUNCTIA PE CARE O ARE.