Harghita: Retea electronica de 51.000 de dolari in comuna Tulghes

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 19:30
1526 citiri
Harghita: Retea electronica de 51.000 de dolari in comuna Tulghes

Odata cu inaugurarea in comuna Tulghes din Harghita, scoala gimnaziala, primaria si biblioteca publica au primit 19 PC-uri desktop, trei servere, o camera foto digitala, un copiator, doua imprimante, o multifunctionala, un scanner, doua camere web si un videoproiector, in valoare de 51.660 de dolari, arata un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Pe baza retelei vor fi oferite, incepand din 2008, servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor.

"In scurt timp, in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, vom lansa si primul serviciu cu valoare adaugata - Sistemul de Autorizare si inregistrare Online a Persoanelor Fizice Autorizate si Asociatiilor Familiale. Aceasta aplicatie va facilita obtinerea statutului de persoana fizica autorizata sau asociatie familiala si va eficientiza relatia dintre administratiile locale si intreprinzatorii particulari, atat in cele 255 de comunitati incluse in proiect, cat si la nivel national, in fiecare comunitate interesata", a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely.

Urmatoarele localitati din judetul Harghita care vor beneficia de bunuri prin proiectul Economia Bazata pe Cunoastere sunt comunele Varsag, Joseni, Santimbru, Ciumani si Remetea si orasele Vlahita, Gheorgheni si Balan.

Valoarea totala a echipamentelor, instalarii acestora si serviciilor de Internet din judetul Harghita este de 572.077 de dolari.

Potrivit ministerului, in fiecare comunitate beneficiara a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere din judetul Harghita, MCTI asigura formarea constanta in domeniul IT&C a celor doi angajati ai fiecarei retele electronice: managerul si administratorul IT.

Prin proiectul Economia Bazata pe Cunoastere - initiativa a MCTI, institutia care coordoneaza proiectul din anul 2005 - se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice ale Comunitatilor Locale. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avand un buget total de 69,4 milioane dolari.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un constățean de 38 de ani a făcut "valuri" în localitatea harghiteană Lacul Roşu, după ce a consumat mai multe pahare cu băutură într-un bar din zonă. Pentru că nu mai știa ce face...
#MCTI, #retea, #electronica, #Tulghes, #comuna, #Harghita , #Bucuresti