Huffington Post: Cinci motive pentru care Bucurestiul este Parisul Europei de Est

Luni, 19 Mai 2014, ora 10:01
6610 citiri
Huffington Post: Cinci motive pentru care Bucurestiul este Parisul Europei de Est
Foto: Huffington Post

In afara de Turnul Eiffel si Mona Lisa, Bucurestiul are de oferit multe dintre deliciile Parisului. Capitala Romaniei gazduieste numeroase reuniuni diplomatice, precum si Festivalul si Concursul International "George Enescu".

Mai mult, Bucurestiul are o viata de noapte foarte activa, observa Stephanie Be, blogger specializat in turism, intr-un articol publicat pe Huffington Post, in care prezinta cinci motive pentru care orasul este Parisul Europei de Est.

Aceasta le recomanda turistilor sa petreaca 4-5 zile pentru a descoperi "comoara neoclasica a Romaniei", mentionand ca in "Micul Paris" trebuie sa platesti serios pentru lux, dar ca servciile si produsele de baza sunt "incredibil de accesibile".

1. Bucurestiul si arta clasica

Bloggerul sustine ca orasul are multe "atractii turistice despre care crezi ca sunt depasite pana cand le vezi cu ochii tai". Un exemplu in acest sens este Palatul Parlamentului, care a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai mare cladire administrativa din lume, dar si cea mai costisitoare.

"Casa Poporului a fost construita de romani, in Romania, cu materiale romanesti...da, au adus chiar si viermi de matase din China pentru a croi ei insisi perdelele", scrie Stephanie Be.

2. Parcurile perfecte

"Flori colorate, batranei care joaca sah, familii care se plimba cu barca pe apa si cei mai draguti caini scosi la o plimbare de stapanii lor", sunt lucrurile care au impresionat-o pe tanara la pacurile bucurestene.

Ea le recomanda vizitatorilor sa mearga in Parcurile Cismigiu, Carol, Tineretului, Titan si Herastrau, precum si in Gradina Botanica.

3. Cafenele si viata de noapte

Turistii nu ar trebui sa ocoleasca nici cafenele si barurile din Centrul Vechi, un loc al bauturilor alcoolice, fetelor frumoase si meselor in oras. Distractia te va prinde garantat, iar apoi vei avea nevoie de o tura de jogging intr-unul dintre "parcurile perfecte".

4. Istorie in devenire

Intre Primul si Al Doilea Razboi Mondial, Bucurestiul a capatat denumirea de "Micul Paris" datorita centrelor industriale si a arhitecturii elegante. Centrul Istoric a fost reabilitat in 2013, iar astazi, Capitala continua sa infloreasca economic si cultural.

5. Modelat literalmente dupa Paris

Bucurestiul nu este Paris, sunt intr-adevar diferite, insa influenta franceza este evidenta. O arata si fotografia de mai sus, realizata in zona Piata Presei Libere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#turism Bucuresti, #atractii Bucuresti, #atractii turistice Bucuresti, #Bucuresti Paris , #Bucuresti