Imbranceli intre profesori si jandarmi la Buzau (Video)

Marti, 23 Martie 2010, ora 13:15
2783 citiri
Imbranceli intre profesori si jandarmi la Buzau (Video)
Foto: Arhiva

Cei peste 700 de profesori din judetul Buzau care au protestat marti in fata Inspectoratului Scolar Judetean au incercat sa intre cu forta in sediul institutiei in care se purtau negocieri intre sindicalisti si conducerea inspectoratului, fiind necesara interventia jandarmilor.

Manifestatia s-a lasat cu cateva imbranceli, dar nimeni nu a fost ranit.

Presedintele sindicatului din invatamant preuniversitar, Ioan Dobre, a declarat la Antena 3 ca "intentia cadrelor didactice a fost manifestata prin deplasarea la usa de acces in institutie, dar jandarmii s-au asezat in fata".

"Manifestarile nu au degenerat, pana la urma s-au calmat spiritele si nu s-a ajuns la acte de violenta. Usile au fost inchise pentru presa", sustine acesta. Ziaristii de la fata locului spun insa ca a existat o mica busculada.

Liderul sindical a anuntat ca manifestarile de protest vor continua si miercuri la Buzau, cadrele didactice fiind nemultumite de "diversiunea si dezinformarea" practicate de Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau.

Peste 1.000 de profesori au protestat si luni in centrul orasului Buzau, in fata sediului Primariei, in timp ce reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca incearca sa rezolve situatia si ca vina pentru nemultumirile dascalilor este a Inspectoratului Scolar Judetean, care nu a inteles legea.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dat luni asigurari ca profesorii din Buzau isi vor primi banii restanti si ca ministerul are resurse pentru plata salariilor cadrelor didactice pe 2010.

Intr-o scurta conferinta de presa, ministrul a anuntat ca situatia cadrelor didactice din Buzau, care din diferite motive nu si-au primit cele 17 procente din salariu cuvenite in baza legii 330, se va rezolva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protesc profesori Buzau, #interventie jandarmi proteste Buzau , #Bucuresti
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
SA TRAITI BINE! MULTUMESC PENTRU VOTURI SARACILOR, SOMERILOR