Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

In Sectorul 4 din Bucuresti e stare de alerta din cauza gunoiului

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 16:52
3578 citiri
In Sectorul 4 din Bucuresti e stare de alerta din cauza gunoiului
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Sectorului 4 al Capitalei a decretat, joi, stare de alerta in toata zona aflata in administrare ca urmare a sistarii contractului de salubritate cu REBU, compania care colecta deseul menajer si il transporta la groapa de gunoi.

"S.C. REBU S.A., operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al municipiului Bucuresti pentru colectarea deseurilor menajere si asigurarea serviciilor de salubrizare stradala, refuza sa respecte prevederile legale, punand astfel in pericol sanatatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului.

In ciuda nenumaratelor demersuri ale administratiei locale, inclusiv de natura juridica, S.C. REBU S.C. continua actiunile vadit ilegale de ridicare a recipientilor de colectare a deseurilor", se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 4.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a fost convocat, miercuri, de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, dupa ce REBU nu a mai colectat gunoiul si a ridicat fara a inapoia aproape 1.600 de pubele.

Aceste actiuni survin ca urmare a neprelungirii contractului de salubritate pe care Primaria Sector 4 il avea de mai bine de 10 ani cu REBU S.A.

"REBU nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 4. Contractul, care era incheiat de 10 ani, nu a mai fost prelungit si a expirat la inceputul acestui an. (...) Practic, REBU nu va mai putea ridica gunoiul de nicaieri din Bucuresti", au precizat reprezentantii Biroului de Presa al Primariei Sectorului 4.

Acestia sustin ca REBU are, totusi, obligatia de a ridica in continuare gunoaiele.

"Pana la data de 10 aprilie, REBU trebuie sa ridice gunoiul, dar am primit foarte multe sesizari de la cetateni care reclamau ca fie nu se mai ridica deseurile, sunt lasate la marginea drumului. Angajatii ADP Sector 4 au intervenit cat s-a putut de repede si s-a reusit cat de cat rezolvarea problemelor. In perioada urmatoare, ADP Sector 4 va continua sa ridice gunoiul menajer, are logistica umana si materiala necesara, insa este o chestiune temporara", au mai precizat reprezentantii Primariei.

Potrivit autoritatilor locale, in prezent se afla in desfasurare licitatia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate care sa se ocupe in Sectorul 4 de ridicarea gunoiului, transportul acestuia si de deszapezire pe timpul iernii.

Iar pana la desemnarea unui nou operator de saluburitate, operatiunile de colectare si transport a deseurilor vor fi asigurate de ADP Sector 4.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#stare urgenta sector 4 gunoi, #contract REBU primarie, #contract REBU primarie expirat , #Bucuresti