In sute de imobile cu risc seismic din Bucuresti nu se mai desfasoara activitati comerciale

Joi, 03 Martie 2016, ora 21:52
2550 citiri
In sute de imobile cu risc seismic din Bucuresti nu se mai desfasoara activitati comerciale
Foto: Ziare.com

In 255 de imobile expertizate si incadrate in clasa I de risc seismic, din cele 357 verificate, in acest moment nu se mai desfasoara activitati comerciale, a informat biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti.

Proprietarii spatiilor comerciale care functioneaza in imobile incadrate in clasa I de risc seismic care nu s-au conformat prevederilor legii 282/2015 (care interzice activitatile comerciale in imobile incadrate in clasa I de risc seismic), au fost notificati cu privire la obligativitatea incetarii activitatii, urmand ca in caz contrar sa fie sanctionati cu amenda cuprinsa intre 50.000 si 70.000 lei, adauga PMB.

Joi, in cadrul unei intalniri de lucru la Primaria Capitalei, pe tema consolidarii cladirilor cu risc seismic, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a atras atentia asupra faptului ca in Bucuresti exista cladiri incadrate in clasa I de risc seismic, care isi desfasoara in continuare activitatea.

"Aveti cladire cu bulina rosie, in care aveti data autorizatie, pe Hristo Botev 3. Are un bar la parterul unui bloc. Cum a primit el autorizatie de functionare? Chiar si dupa Colectiv isi vede in continuare de treaba. Sunt firme in cladire, iar la parter un bar", a precizat Adrian Moraru.

Un reprezentant al administratiei locale a spus ca mai multe spatii comerciale aflate in cladiri cu risc seismic, desi inchise initial, au fost redeschise si ca proprietarii au fost somati, urmand ca saptamana viitoare sa fie sanctionati cei care nu s-au conformat. Pe de alta parte, el a admis ca nu poate fi monitorizat fiecare spatiu.

"Hristo Botev 3 este inchis din punctul nostru de vedere. Daca a redeschis acum, o sa reverificam. La momentul controlului, era inchis. (...) Nici nu putem sa facem paza la fiecare spatiu comercial, pentru ca nu avem posibilitatea", a mai spus el.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#cladiri risc seismic Bucuresti, #activitati comerciale cladiri risc seismic , #Bucuresti