Inceput de an cu ger si ceata

Vineri, 02 Ianuarie 2009, ora 09:09
2102 citiri
Inceput de an cu ger si ceata

Meteoroloigii prognozeaza pentru vineri o vreme rece, cu un cer mai mult noros. Urmatoarele zile sunt si mai friguroase, meteorologii prognozand chiar ger pentru acest sfarsit de saptamana.

Indeosebi spre seara si noaptea, vor fi ninsori slabe, pe arii restranse, in nordul si centrul tarii, la deal si la munte si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat in regiunile extracarpatice si montane si slab in rest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 2 grade, cu cele mai ridicate valori in Oltenia, iar cele minime se vor incadra intre -14 si -4 grade. In zonele joase, la inceputul intervalului, izolat va mai fi ceata, asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmsferica va fi in crestere usoara.

In Bucuresti, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, iar seara si noaptea vor fi conditii de ninsoare slaba. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cea minima va fi de - 6, - 5 grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere usoara.

La munte, vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros. Vor cadea precipitatii, pe arii restranse, in timpul zilei, in Carpatii Occidentali, iar seara si noaptea si in restul zonei montane. Vor predomina ninsorile, dar izolat se vor semnala si lapovite, favorizand producerea poleiului. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineataii vor fi conditii de ceata.

Se anunta, insa, un sfarsit de saptamana friguros, vantul intensificandu-se in mai multe zone ale tarii. Duminica, temperaturile vor ajunge chiar la - 20 de grade Celsius. Gerul va pune stapanire pe Romania, incet, dar sigur, conform Realitatea TV.

Prognoza pentru prima parte a anului

Ianuarie si februarie vor avea parte de vreme mai calda decat in mod normal, in majoritatea regiunilor tarii, in vreme ce sfarsitul lunii martie va veni cu ploi insemnate cantitativ in toata tara. In aprilie, temperaturile vor creste peste valorile medii multianuale, insa precipitatiile vor fi abundente, iar in vestul tarii ar putea cadea cantitati intre 60 si 80 de litri pe metrul patrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#meteo, #prognoza, #frig, #ceata , #Bucuresti