Korodi relanseaza programul "Rabla"

Marti, 06 Mai 2008, ora 11:52
3147 citiri
Korodi relanseaza programul "Rabla"

Ministrul Mediului Attila Korodi a relansat, marti, programul "Rabla" pentru aceest an, anuntand ca va incepe si un program de innoire a parcului de tractoare.

"Sper ca numarul de masini pe care sa le schimbam anul asta sa fie in beneficiul mediului", a afirmat ministrul, adaugand ca, incepand din iulie, romanii isi vor putea cumpara 40.000 de masini noi.

Programul va avea doua etape: 1 iunie - 25 septembrie si 1 octombrie - 12 decembrie, iar in cadrul lui se pot inscrie doar persoanele fizice cu masini inmatriculate in Romania in ultimii 12 ani.

In schimbul rablei, oamenii vor primi 3.000 de lei, prima de casare pe care trezoreria statului o va vira in contul firmei producatoare de masini aleasa de fiecare cetatean in parte, urmand sa fie scazuta din pretul automobilului nou.

Etapele programului sunt inscrierea la un producator validat de la care vor primi o nota de accepate cu o valabilitate de 30 de zile, radierea autoturismului, predarea acestuia si achizitionarea altei masini.

Depunerea dosarelor in programul "Rabla" este prevazuta pentru perioada 9 - 24 mai, iar persoanele interesate pot accesa www.sfm.ro sau www.mmediu.ro.

Un program asemanator va fi derulat si in privinta tractoarelor, cu deosebirea ca prima de casare in cazul unui astfel de vehicul este de 17.000 de lei, pentru ca si pretul unui tractor nou este mult mai mare.

Scopul programului este inlocuirea a 1.200 de tractoare uzate din Romania, iar costul total al operatiunilor se ridica la 21 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Attila Korodi, #relansare, #program rabla , #Bucuresti