La Covasna a venit iarna: minus 6 grade

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 10:04
1420 citiri
La Covasna a venit iarna: minus 6 grade

In orasul Intorsura Buzaului, din judetul Covasna, s-au inregistrat luni dimineata minus sase grade Celsius, una dintre cele mai scazute temperaturi din tara.

Meteorologii de la statia meteo din localitate au declarat ca si in zilele precedente mercurul termometrelor a atins valori negative, dar niciodata temperatura nu a coborat mai mult de unul-doua grade Celsius sub zero, informeaza Agerpres.

In acest an, luna noiembrie a fost mai putin friguroasa decat in ani precedenti, insa s-au inregistrat fluctuatii mari de temperatura intre noapte si zi, de aproape 15 grade Celsius.

Potrivit statisticilor, temperatura normala in zona pentru inceputul lunii noiembrie este de minus 10 grade Celsius, dar meteorologii spun ca vremea se va incalzi din nou incepand de miercuri.

In urma cu trei ani, pe 22 noiembrie, la Intorsura Buzaului mercurul termometrelor a coborat pana la minus 22 de grade Celsius, o temperatura record pentru luna noiembrie.

Cea mai scazuta temperatura din istoria judetului Covasna s-a inregistrat oficial in 2004, cand la Intorsura Buzaului mercurul termometrelor a coborat pana la minus 36 de grade Celsius, temperatura care nu a mai fost atinsa din anul 1939, deci de aproape o jumatate de secol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accident cu 5 autovehicule în Covasna. Traficul rutier, oprit
Accident cu 5 autovehicule în Covasna. Traficul rutier, oprit
Un accident în care au fost implicate cinci autovehicule s-a produs joi dimineaţă, 11 aprilie, între Târgu Secuiesc şi Oneşti, o persoană fiind rănită. „Pe DN 11 Târgu...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#temperatura, #Covasna, #Intorsura Buzaului, #frig, #ger , #Bucuresti