Licentele de taximetrie vor fi acordate pe baza unui punctaj

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 16:13
2468 citiri
Licentele de taximetrie vor fi acordate pe baza unui punctaj

Regulamentul pentru organizarea si executarea serviciului de transport in regim de taxi a fost aprobat, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Si asta in ciuda nemultumirii taximetristilor independenti, care cereau ca noile reglementari sa includa si suplimentarea numarului de licente.

Potrivit regulamentului, licentele de taxi vor fi acordate celor care practica taximetria in baza unui punctaj calculat dupa mai multe criterii. Astfel, firmele sau taximetristii care au vehiculele cu mai putin de un an vechime de la data fabricatiei vor primi 20 puncte, iar pentru vechime intre patru si cinci ani vor fi acordate patru puncte.

Daca vehiculul indeplineste normele de poluare Euro 4 punctajul este maxim, adica 20 puncte. Autoturismele cu Euro 3 vor primi 10 puncte, in timp ce masinile cu Euro 2 nu vor primi niciun punct.

In cazul in care volumul portbagajului are peste 550 litri, autovehiculul primeste 10 puncte, daca are intre 451 - 550 litri (unde se incadreza si Dacia Logan) - opt puncte, iar pentru un portbagaj sub 150 litri nu se acorda niciun punct.

Un autoturism dotat cu aer conditionat aduce 20 puncte, spre deosebire de cel fara, care nu aduce niciun punct. Niciun punct, de asemenea, pentru cei cu vehicule fara airbaguri, in timp ce, in cazul masinilor cu minimum patru airbag-uri, se acorda punctajul maxim aferent acestui criteriu, respectiv 30 puncte.

Un criteriu important este vechimea detinerii autorizatiei de transport. Daca aceasta este de peste 7 ani, se obtine punctajul maxim, 14 puncte, iar o vechime sub un an nu aduce niciun punct.

Taximetristii independenti au cerut in repetate randuri suplimentarea numarul maxim de licente care pot fi acordate. In prezent, la municipalitate sunt inregistrate peste 200 de cereri pentru licenta, insa, potrivit primarului general Adriean Videanu, numarul de licente libere este de doar 71.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
#regulament, #taxi, #Bucuresti, #aprobare , #Bucuresti