Lucrari de vara in Bucuresti: Reabilitare completa in Pantelimon

Luni, 10 Iunie 2013, ora 11:03
4865 citiri
Lucrari de vara in Bucuresti: Reabilitare completa in Pantelimon
Foto: Arhiva

Carosabilul de pe soseaua Pantelimon si de pe soseaua Iancului din Bucuresti, precum si liniile de tramvai si trotuarele aferente acestora vor fi refacute complet.

Lucrarile au inceput in luna aprilie, in zona intersectiei dintre strada Garii Catelu si soseaua Pantelimon, iar in perioada urmatoare ar urma sa ajunga in zona Granitul, la capatul liniei de tramvai. Lucrarea totala ar putea fi gata in 2014.

Potrivit declaratiilor facute de Madalin Dumitru, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, pentru B365.ro, vor fi refacuti cei 3,8 kilometri de carosabil cu trei benzi de pe soseaua Pantelimon, precum si cei 1,2 kilometri de drum cu doua benzi de pe soseaua Iancului, aflati intr-o stare vizibila de degradare, plini de gropi si de denivelari.

Odata cu reabilitatea, vor fi amenajate piste de bicicleta pe prima banda a drumului si parcari pe marginea drumului. De asemenea, trotuarele, spatiile verzi si liniile de tramvai vor fi refacute. Acestea din urma ar putea fi inaltate, marginite de borduri si mutate pe marginea carosabilului.

Nu se stie inca daca liniile de tramvai vor fi verzi, cu gazon printre sine, dar decizia ar putea fi luata in cateva saptamani, cand va fi gata studiul de trafic pentru zona.

"Acestea fac parte din masurile de incurajare a transportului in comun. Acest lucru se incearca pe toate arterele mari de penetratie spre centru, pentru a descuraja traficul in zona centrala", a explicat Madalin Dumitru.

In viitor, cartierul Pantelimon ar putea avea si linie de metrou, atunci cand va fi gata Magistrala 5, pentru care lucrarile au fost incepute in Drumul Taberei. Pe tronsonul Iancului - Pantelimon vor fi opt statii de metrou: Piata Iancului (existenta), Soseaua Iancului, Arena Nationala, Chisinau, Morarilor, Spitalul Sf. Pantelimon, Granitul, Pantelimon (existenta).

In zona aceasta, in anii care urmeaza, se vor inalta un mall, un supermarket si inca un centru comercial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sosea Pantelimon lucrari carosabil, #reabilitare Soseaua Iancului Pantelimon, #asfalt linie tramvai lucrari Pantelimon , #Bucuresti