Mars pe doua roti in Bucuresti: Peste 1.500 de motociclisti si 2.500 de biciclisti

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 23:24
2760 citiri
Mars pe doua roti in Bucuresti: Peste 1.500 de motociclisti si 2.500 de biciclisti

Peste 1.500 de motociclisti si 2.500 de biciclisti au participat, sambata, in Capitala, la un mars de constientizare a soferilor in trafic prin care au dorit sa atraga atentia ca nu toti pasionatii de doua roti sunt teribilisti.

"Pentru noi aceasta actiune inseamna totul. Este o campanie initiata de Clubul Moto 'Free Riders' si se numeste 'Iubim 2 Roti'. Este prima campanie de amploare din Romania. Am unit tot ce inseamna iubitori de doua roti: motociclisti, scuteristi, biciclisti.

La acest mars de constientizare am fost cam 1.500 de motociclete si 2.500 de biciclete. Au venit prietenii nostri din cluburile din Constanta, Ploiesti, Buzau, Targoviste, si din Tulcea, cred, Pitesti, Timisoara, au fost si din Bulgaria, ma refer doar la cluburi moto, la comunitatea de motociclisti", a declarat, Cosmin Anton, presedintele Clubului Moto "Free Riders" Bucuresti.

Motociclistii au vrut sa le transmita conducatorilor auto ca ei merg dupa niste reguli bine stabilite la nivelul cluburilor din care fac parte, respectand totodata si regulile rutiere.

"Prin aceasta campanie am tras un semnal de alarma automobilistilor ca existam in trafic, ca avem aceleasi drepturi ca si ei, ca suntem in numar destul de mare si prin exemplul pe care noi astazi (sambata - n.red.) l-am dat, prin simplul fapt ca in aceasta parada a motocicletelor au fost foarte multe Cluburi Moto care au un regulament intern, care stiu cum sa se deplaseze in oras, care merg dupa niste reguli, regulile de bun-simt, cele de deplasare in trafic, am aratat cum se poate merge civilizat indiferent de numarul participantilor in trafic.

A fost o coloana formata din doua motociclete paralele ce s-au intins pe 4-5 km. Deci daca vrei poti. Am incercat sa aratam oamenilor ca nu suntem toti acei teribilisti care merg pe o roata, care tureaza motocicletele la maxim, care merg fara echipament de protectie, fara casti, fac slalom prin oras. Nu duce la nimic bun acest lucru", a spus Cosmin Anton.

Motociclistii sustin ca de vina pentru accidente sunt si conducatorii auto

El a aratat ca multe accidente se produc si din vina conducatorilor auto, motiv pentru care a fost organizat acest mars de constientizare.

"Culpa este comuna, dar este un procentaj mai mare din partea automobilistilor. In seara asta, in Piata Constitutiei, o sa avem si un spot facut pentru asta si aici vrem sa atragem atentia: oameni care au murit, prieteni de-ai nostri care au murit din cauza lipsei de atentie din partea soferilor.

A fi motociclist este foarte greu in momentul de fata in Romania, dar speram ca prin puterea exemplului, prin ceea ce noi am facut astazi, sa demonstram ca nu toti suntem la fel si ca incercam sa schimbam totusi ceva", a completat Cosmin Anton.

El a mai spus ca isi doreste ca aceasta campanie initiata la nivelul Bucurestiului sa fie preluata si de colegii din cluburile moto din tara care sa organizeze in fiecare an, in luna aprilie, un mars de constientizare asemanator cu cel din Capitala.

"Vrem ca in ultima vineri din luna aprilie, la nivel national, fiecare club moto, asociatie de biciclete sa preia initiativa si sa organizeze acelasi mars de constientizare sub acelasi slogan: 'Iubim 2 Roti' ", a adaugat Cosmin Anton.

El a subliniat faptul ca motociclismul este un hobby, dar si un sport foarte costisitor.

"Traim pentru aceste roti, le iubim, este o pasiune, un hobby si este foarte costisitor. Avem familii, copii, iubim viata pe motor. Stim ca nu suntem intelesi de foarte multi oameni care ne blameaza. Toti conducem si masini. Eu unul merg pe motocicleta doar in weekend si in trei ani de zile, doar in weekend si in concediu, am facut 60.000 de km", a afirmat acesta.

Marsul a avut loc pe traseul Romexpo - Piata Montreal - sos. Kiseleff - Arcul de Triumf - sos. Kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - bd. Natiunile Unite - bd. Libertatii - Piata Constitutiei.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#motociclisti mars capitala, #motociclisti mars Bucuresti, #mars motoare Bucuresti, #mars Club Free Riders , #Bucuresti