Ziare.com

Medicii de ambulante au renuntat la greva

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 09:43

   

Medicii de ambulante au renuntat la greva
Federatia Nationala Sindicala Ambulanta a amanat greva de avertisment anuntata pentru marti, dupa ce Federatia Sanitas a ajuns la un acord cu Ministerul Sanatatii, privind majorarea salariilor medicilor cu 10%, in medie.

"Am amanat greva, pentru ca era programata in acelasi timp cu greva celor de la Sanitas. Daca ei au renuntat, noi ne vom intruni vineri, pentru a stabili noul calendar al protestelor", a declarat Tudor Damian, lider de sindicat, citat de Realitatea Tv.

Aproape 10.000 de angajati ai serviciului de Ambulanta, dintre care 7.000 de cadre medicale, au anuntat, la inceputul lunii, ca vor face greva de avertisment, pe 11 noiembrie, daca nu li se maresc salariile cu minimum 50%.

Federatia Sanitas a acceptat, saptamana trecuta, majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 10%, in medie, incepand cu 1 ianuarie 2009, si a decis sa renunte la proteste. "Cadrele medicale au inteles ca acest acord este maximul ce poate fi obtinut de la acest guvern aflat pe picior de plecare si au fost de acord cu cresterea medie a salariilor cu 10%", a precizat presedintele Sanitas, Marius Petcu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor