Ziare.com

Medicii de familie cer anularea contractului cadru pe 2010

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 13:23

   

Medicii de familie cer anularea contractului cadru pe 2010
Ministerul Sanatatii ar trebui sa anuleze contractul cadru pe 2010 deoarece contine prea multe sanctiuni pentru medicii de familie, a declarat, marti, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila.

Potrivit dr. Doina Mihaila, nemultumirile medicilor de familie sunt legate de forma contractului cadru. "Sunt 39 de obligatii, 22 de penalizari, 13 sanctiuni de drept, inca 22 de sanctiuni de reziliere. E trei sferturi plin de sanctiuni", a explicat Doina Mihaila la Realitatea FM.

Presetintele Patronatului Medicilor de Familie mai spune ca, pe langa sanctiuni, exista si alte prevederi care dau peste cap activitatea in cabinetele medicale - intre acestea si stabilirea unui plafon pentru eliberarea de medicamente compensate.

Reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii s-au intalnit, marti, pentru a discuta contractul-cadru pe 2010, dupa ce de la 1 aprilie a fost sistata eliberarea de retete compensate si gratuite si bilete de trimitere si nu au mai fost semnate concedii medicale.

"Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), reprezentanti ai furnizorilor de servicii medicale in asistenta medicala primara, au decis ca incepand cu data de 1 aprilie 2010 sa functioneze in sistem strict privat, in afara contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate", au anuntat pe 1 aprilie asociatiile care reprezinta medicii de familie.

Potrivit medicilor de familie, aplicarea normelor metodologice din contract in forma preconizata va conduce la falimentul medicilor de familie si la imposibilitatea de a acorda asistenta medicala pacientilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 2003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inutilitatea medicilor de familie

Deoarece mureau de foame,s-a hotarit sa li se dea bani moca,iar unii au ajuns la salarii uriase.Ce fac medicii de familie?-inregistreaza gravidele,cronicii,si-i trimit mai departe la specialisti.Multi dintre ei nu stiu sa deosebeasca o gripa de o pneumonie,multi sint alcoolici,majoritatea n-au mai facut un curs de pregatire profesionala de peste 10 ani.Numai prostii (taranii,babele de la tara) se mai duc la ei.Programul lor este in general de la 10-12(in rest teren,adica acasa).Ar trebui platiti strict dupa consultatiile facute.Unii au contracte blat cu furnizorii de medicamente si cu farmaciile,ca sa mai scoata un ban saracii.Nu avem nevoie de ei.Duceti-va afara,sa vedeti ca mai mult de asistenta/infirmiera nu-i angajeaza nimeni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor