Medicii intra in greva

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 14:55
3817 citiri

Medicii se vor alatura si ei bugetarilor care vor picheta marti Parlamentul, iar in cazul in care nu se rezolva nimic si Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea salarizarii unice, vor participa si la greva din data de 5 octombrie, a anuntat luni presedintele Sanitas, Marius Petcu.

"Evaluarea a aratat ca participarea de maine (marti, n.red.) la pichetare va conduce la un numar de 2.000-2.500 de oameni, reprezentand toate sectoarele bugetare, in sparanta ca se va renunta la asumarea raspunderii legii salarizarii unice de catre Guvern.

Daca nu, vom trece la urmatorul pas. Ne vom reuni maine la CNSLR Fratia pentru a afla ce am obtinut, daca se va constata ca nimic, atunci 5 octombrie ramane", a spus Petcu.

Liderul Sanitas a spus ca, intr-adevar, cei mai expusi vor fi pacientii, insa se va face astfel incat urgentele sa fie acoperite de medicii care nu sunt membri de sindicat.

"Din pacate este zona cea mai expusa (zona urgentelor, n.red.), aici impactul va fi cel mai dur. Vom incerca sa gasim o formula. In cazul in care se ajunge la greva, se ba face astfel incat membrii Sanitas sa participe in majoritate, urmand ca urgentele sa fie acoperite de cei care nu sunt membri Sanitas", a explicat Petcu.

Intrebat daca pichetul nu este autorizat doar pentru 1.500 de persoane, Petcu a spus ca ar trebui ca si cei care fac legile sa le respecte, nu doar sa ceara acest lucru.

"Sunt niste rigori pe care noi le indeplinim, dar o sa trebuiasca sa se inteleaga ca legea nu este valabila doar pentru sindicalisti, ci si pentru cei care de obicei o fac", a mai spus Petcu.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a anuntat saptamana trecuta crearea unei aliante sindicale care va milita pentru stoparea asumarii raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare a bugetarilor si a precizat ca prima actiune va fi pichetarea Parlamentului in data de 15 septembrie, cand este anuntata prezentarea legii in Parlament.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sanitas greva, #medici greva, #Marius Petcu , #Bucuresti