Medicii romani au traumatizat-o pe fetita-mama

Joi, 03 Iulie 2008, ora 12:05
3206 citiri
Medicii romani au traumatizat-o pe fetita-mama

Reprezentantii clinicii Marie Stopes International din Londra, unde fetita de 11 ani din Romania va face avort vineri, spun ca micuta a suferit inutil pentru ca nu a fost ajutata imediat ce a ajuns in spital. Despre starea acesteia, medicii au refuzat insa sa faca vreun comentariu.

"Nu putem da informatii daca fetita a fost sau urmeaza sa fie vazuta de un doctor de la Marie Stopes din cauza dreptului pacientilor la confidentialitate", a declarat Tony Kerridge, director senior de comunicare cu presa de la MSI, pentru Evenimentul Zilei.

Clinica a emis o declaratie oficiala, in care comenteaza cazul fetitei, subliniind si faptul ca Florina ar fi putut fi scutita de un drum in strainatate.

"Daca fetita ar fi facut un avort prima data cand a solicitat ajutor in tara ei, la 17 saptamani de sarcina, ar fi fost scutita de inca o luna de sarcina, de o nesiguranta traumatizanta si de o calatorie in strainatate in cautarea tratamentulu", se arata in declaratie.

Britanicii sustin ca situatia Florinei vine sa intareasca si mai mult necesitatea extinderii perioadei in care se poate face avort in toata Europa si se arata destul de duri la adresa guvernelor care nu extind perioada de avort.

"Unele tari din Europa se incapataneaza sa mentina legi care impun limite foarte mici sau, in cazuri extreme, cum se intampla in Polonia, Malta, Irlanda sau Irlanda de Nord, sa refuze de tot avortul. Guvernele acestor tari forteaza fete vulnerabile si femeile sa devina mame fara vointa lor", se mai arata in pozitia oficiala a clinicii.

Clinica privata din Londra unde Florina, fetita de 11 ani violata de unchiul ei, va face intreruperea de sarcina are 443 de centre in 37 de tari, inclusiv in Romania.

Aproximativ 4,8 milioane de persoane din lumea intreaga beneficiaza anual de serviciile Marie Stopes International, o organizatie pentru sanatatea sexuala si reproductiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
Corpurile femeilor au devenit un ”câmp de luptă”. Avertisment privind ”politizarea reproducerii umane”
ONU a avertizat miercuri, 17 aprilie, că 30 de ani de progrese în domeniul sănătăţii sexuale şi reproductive sunt în pericol, potrivit AFP. Corpurile femeilor şi fetelor au devenit un...
#fetita, #insarcinata, #Marea Britanie, #declaratie, #medici, #avort , #Bucuresti