Meteorologii au incurcat seceta cu inundatiile

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 08:12
2617 citiri
Meteorologii au incurcat seceta cu inundatiile

Administratia Nationala de Meteorogie (ANM) a anuntat, inca din luna mai, seceta pentru lunile fierbinti de vara, iar agricultorii s-au ingrijorat ca le vor fi grav compromise culturile.

Suntem acum aproape la mijlocul lunii iulie, iar prognozele initiale ale meteorologilor nu s-au adeverit, cel putin pana in acest moment, noteaza Evenimentul Zilei.

Dimpotriva, in loc de seceta avem inundatii. Totusi, specialistii au nimerit-o intr-un anume sens. Culturile agricole sunt la fel de compromise de inundatii, sau poate mai rau, cum ar fi fost si de seceta.

Directorul ANM Ioan Sandu, care a participat, luna trecuta, la conferinta "Schimbarile climatice globale: reducerea impactului in agricultura", a prezentat prognoza meteo pe urmatoarele luni.

Astfel, potrivit acestuia, in perioada 1-14 iulie trebuia sa fie seceta, culturile de grau si porumb urmand a fi afectate. "In iulie si august va fi canicula in mod sigur, iar in noiembrie speram sa se termine cu seceta in Romania", a declarat Sandu la acea vreme.

Asadar, pentru luna iulie s-a prognozat canicula de peste 35 de grade Celsius si nicidecum inundatii. Directorul ANM a declarat pentru Evenimentul Zilei ca el nu a prognozat niciodata seceta pentru luna iunie.

"Am spus ca in iulie si august va fi seceta. Hai sa mai asteptam pana la sfarsitul lui iulie. O sa vedeti ca in Dobrogea si Baragan va fi seceta. Prin urmare, intr-adevar, au fost cantitati mai mari de precipitatii in iunie, si rezerva de umiditate s-a refacut in aproape toata tara, cu exceptia Baraganului si Dobrogei. Tot timpul, eu am spus ca in sud-est va fi seceta incepand cu iulie. Mai asteptati putin, ca din data de 15 incolo o sa vina seceta. Pe urma mai discutam daca e sau nu seceta."

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#seceta inundatii meteorologi, #ploi abundente inundatii , #Bucuresti