Metroul va circula si in Drumul Taberei in 2015

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 00:58
2480 citiri
Metroul va circula si in Drumul Taberei in 2015
Foto: Arhiva

Pana la finele acestui an, Metrorex va desemna constructorul pentru linia de metrou Universitate - Drumul Taberei, urmand ca aceasta sa fie pusa in functiune in 2015, a declarat, marti, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

"In noiembrie sau decembrie vom stii cei doi castigatori pentru cele doua loturi ale licitatiei pentru magistrala V (n.r.care face legatura intre Universitate si Drumul Taberei)", a precizat Udriste, potrivit Adevarul.ro

Udriste a precizat ca la sfarsitul acesti luni, Metrorex va finaliza lista ofertantilor.

"Nu pot preciza lista consortiilor, dar sunt si companii romanesti. Ei au solicitat multe clarificari si prelungirea termenului de depunere a ofertelor finale cu 20 de zile, astfel ca la sfarsitul lunii vom avea lista scurta a concurentilor", a mai spus Udriste.

Directorul Metrorex a adaugat ca in prezent compania pregateste licitatia pentru selectarea consultantului tehnic pentru constructia acestei linii de metrou, care va face legatura cu aeroportul Otopeni.

Potrivit acestuia, consultantul va decide traseul "si anume daca linia va pleca de la 1 Mai sau Piata Victoriei. Speram sa il selectam in primavara anului viitor", a spus Udriste.

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii. Proiectul, a carui valoare depaseste 880 milioane de euro, este realizat atat din credite externe cat si din alocatii bugetare.

Magistrala 4 de metrou, finalizata la jumatatea anului 2011

Lucrarile la ultimele statii ale Magistralei 4 de metrou (1 Mai- Pajura) vor fi finalizate la jumatatea anului viitor, cand vor fi puse in functiune noile statii, a declarat marti Gheorghe Udriste.

Tronsonul de metrou 1 Mai - Laromet face parte din Magistrala IV de metrou, intre Gara de Nord - Basarab - Laromet. Lucrarile pentru tronsonul Gara de Nord - 1 Mai s-au finalizat in anul 2000, costurile depasind 60 de milioane de euro, informeaza Agerpres.

Reteaua de metrou din Capitala are o lungime totala de 67 de kilometri, structurata pe patru magistrale, 49 de statii si trei depouri.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#metrou Drumul Taberei, #constructor lista ofertanti , #Bucuresti