Ministerul Sanatatii vrea sa dubleze salariile medicilor

Vineri, 15 August 2008, ora 17:18
2242 citiri
Ministerul Sanatatii vrea sa dubleze salariile medicilor

Salariile de baza pentru medicii din spitale, cu exceptia celor din comitetul director, vor fi majorate sau diminuate in functie de realizarea indicatorilor specifici de performanta, putand inregistra cresteri de pana la 100%, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Sanatatii.

Tot vineri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca la nivelul ministerului este in faza finala de realizare a unui program pentru infiintarea de cabinete medicale in mediul rural,costul unui asemenea cabinet fiind estimat la 200.000 de euro.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului, majorarile salariale trebuie sa se incadreze in bugetul de venituri si cheltuieli repartizat sectiei, transmite NewsIn.

De asemenea, se precizeaza ca salariile de baza individuale ale medicilor pot fi majorate proportional cu realizarea indicatorilor de performanta, dar nu mai mult de 50% din nivelul salariului de baza individual.

Concret, daca un medic a obtinut punctaj maxim la toate criteriile de performanta, salariul de baza individual poate fi majorat cu pana la 50%. In cazul in care un medic a obtinut punctaj maxim la doar 90% dintre criteriile de perfomanta, salariul sau de baza va fi majorat cu pana la 25%.

Criteriile de performanta ale actului medical vor fi avizate de comisiile de specialitate ale Colegiului Medicilor din Romania.

Totusi, in cazul in care spitalul sau, dupa caz, sectia, compartimentul, laboratorul sau serviciul medical dispune de venituri proprii, altele decat cele provenite din contractul incheiat cu casa de asigurari de sanatate, salariile de baza individuale ale medicilor pot fi majorate, pe baza acelorasi criterii de performanta, peste 50%, dar nu mai mult de 100%.

Daca un medic nu a obtinut un puctaj maxim la mai putin de 90% din criteriile de performanta, salariul acestuia va putea fi diminuat cu pana la 50%, potrivit aceluiasi proiect de ordin.

Majorarea sau, dupa caz, diminuarea salariilor de baza individuale ale medicilor se face trimestrial, dupa evaluarea indicatorilor de performanta si executia bugetului de venituri si cheltuieli al sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical.

Procentul concret de majorare, sau, dupa caz, de diminuare a salariilor de baza individuale ale medicilor va fi propus de seful de sectie, laborator sau serviciu medical si va fi aprobat de comitetul director al spitalului.

Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie se descură tot mai greu cu sistemul digital al CNAS, care a ajuns să funcționeze doar câteva minute pe zi. Calitatea actului medical scade, în timp ce medicii se transformă...
Ungurul minune din tenisul masculin a mai făcut o victimă de top
Ungurul minune din tenisul masculin a mai făcut o victimă de top
Tenismenul maghiar Fabian Marozsan își continuă parcursul fabulos de la Miami, calificându-se în sferturile de finală. Ultima sa victimă este australianul Alex De Minaur, un jucător care...
#medici, #salariu, #mari, #majora, #performanta, #ministerul sanatatii , #Bucuresti