O asistenta maternala a taiat organele genitale ale copilului avut in grija (AUDIO)

Vineri, 22 August 2008, ora 09:46
5058 citiri
O asistenta maternala a taiat organele genitale ale copilului avut in grija (AUDIO)

Un copil de patru ani din Bristrita, aflat in grija unei asistente maternale, a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost maltratat chiar de femeia care trebui sa-i fie ca o mama.

Micutul a fos ars cu tigara, avea o ureche taiata si organele genitale ciopartite cu foarfeca.

Cei care au descoperit copilul maltratat au fost medicii de la ambulanta.

Initial, femeia care il avea in grija a spus ca baiatul a murit fiindca a cazut de pe bicicleta, dar legistii au descoperit adevarata cauza a decesului: micutul a murit in urma ranilor.

Femeia mai avea acasa, in asistenta maternala, inca un copil in varsta de opt ani.

Asistenta maternala a fost retinuta, joi, de politisti si urmeaza sa fie prezentata, vineri, Tribunalului Bistrita, pentru emiterea mandatului de arestare preventiva.

"Este un caz socant"

Marin Rus, directorul Serviciului de Asistenta Maternala Bistrita, a declarat, vineri, ca moartea micutului de doar patru ani dat in grija unei asistente maternale a socat personalul din unitate.

"Este un caz socant. Un copil care a fost dus la gradinita, care a fost vizitat de medic in luna mai, sa apara asa ceva", a declarat Rus.

Pe de alta parte, Rus a spus ca desi in mod normal evaluarea modului in care este ingrijit un copil dat pe mana unui asistent maternal se face la trei luni, sunt in jur de 200 de copii din 280 in cazul carora se considera ca nu este necesara o astfel de avaluare la trei luni, ci la mai multe.

Directorul de la Serviciul de Asistenta Maternala a acuzat, insa, ca lipsa de personal nu permite evaluarea la trei luni a tuturor asistentilor maternali, iar cazul micutului a fost considerat unul fara probleme, asadar verificarea nu a fost facuta la fiecare trei luni.

Asistentii maternali castiga in jur de 800 de lei pe luna, iar pentru fiecare copil de care au grija 600 de lei. Mai mult, aceste persoane trebuie sa fie cu 18 ani mai in varsta decat copilul pe care il au in grija, sa nu sufere de boli cronice sau psihice, sa nu fie parinti decazuti din drepturi, sa nu fie acuzati de abanon, sa nu fie acuzati penal si nici sa nu aiba alt loc de munca.

Despre asistenta maternala care l-a omorat in chinuri groznice pe micutul de patru ani, Marin Rus a spus ca a terminat o scoala postliceala si ca nu are informatii potrivit carora femeia ar fi avut probleme cu bautura.

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului a luat celalalt copil si a deschis o ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#copil, #asistenta maternala, #Bistrita, #tiogara, #ureche, #organe genitale, #ciopartit , #Bucuresti