Oprescu: Nu rationalizam niciun fel de caldura sau apa, nu rationalizeaza nimeni nimic

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 19:25
1828 citiri
Oprescu: Nu rationalizam niciun fel de caldura sau apa, nu rationalizeaza nimeni nimic
Foto: Arhiva

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca municipalitatea nu va rationaliza "niciun fel de caldura sau apa", sesizarile cetatenilor privind probleme la reteaua de distributie a energiei termice urmand sa fie solutionate de echipele RADET.

"Am citit toate aberatiile alea mentionate despre cum ma apuc eu sa rationalizez caldura. Nu rationalizam niciun fel de caldura sau apa, nu rationalizeaza nimeni nimic. Toate sesizarile - pentru ca au fost sesizari punctuale, si nu reclamatii - au fost rezolvate.

Am verificat si aseara si azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate", a spus Sorin Oprescu, care a subliniat ca disfunctionalitati, cel mai probabil, vor mai aparea, insa acestea vor fi rezolvate de echipele de interventie ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

Viceprimarul Capitalei: Au fost probleme cu apa calda, dar s-au rezolvat

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat, miercuri, ca au existat, in ultimele zile, probleme legate de scaderea temperaturii apei calde in Bucuresti, insa acestea au fost rezolvate.

"Am avut, in ultimele zile, probleme cu apa calda, in sensul ca temperatura acesteia, in anumite intervale orare si in anumite zone ale Capitalei, a fost mai scazuta decat in mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de catre ELCEN, insa au fost rezolvate in cursul zilei de miercuri, astfel ca bucurestenii au apa calda si caldura la parametrii normali", a spus Nicolaescu.

Reprezentantii RADET au declarat anterior ca furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitala se face in regim continuu, insa temperatura acesteia este redusa temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea caldurii in apartamente.

Apa calda cu portia, in Bucuresti - care este explicatia RADET

Motivul acestei masuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul ca furnizorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) da agent termic, in aceasta perioada, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variatii de plus/minus cinci grade Celsius, in conditiile in care, "pentru asigurarea incalzirii si apei calde de consum in raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie sa furnizeze catre RADET agent termic la o temperatura de aproximativ 80 de grade Celsius".

Astfel, au mai aratat cei de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, "pentru a putea imbunatati parametrii de debit si temperatura pe timp de noapte".

Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă din cauza avariei majore produsă la sistemul de termoficare. Sectoarele cel mai grav afectate
Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă din cauza avariei majore produsă la sistemul de termoficare. Sectoarele cel mai grav afectate
Furnizarea apei calde este oprită la 1.373 de imobile din Capitală, reprezentând 14% din totalul imobilelor din municipiul Bucureşti, conform datelor publicate pe site-ul Termoenergetica. De...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Sorin Oprescu apa calda, #Sorin Oprescu caldura, #apa calda Bucuresti, #caldura RADET , #Bucuresti