OTV, Antena 3 si Radio 21 amendate de CNA

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 15:20
2155 citiri
OTV, Antena 3 si Radio 21 amendate de CNA

Posturile de televiziune OTV si Antena 3 si Radio 21 au fost amendate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru incalcari ale legislatiei audiovizuale referitoarea la informarea corecta si dreptul persoanei la propria imagine.

OTV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru ca in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata in perioada 28 martie - 13 aprile, au fost incalcate articolele din legislatia audiovizuala referitoare la dreptul la propria imagine si la informarea corecta.

In mai multe editii ale emisiunii a fost prezentat cazul minorei arse cu tigara si tunsa de mai multe colege intr-o scoala bucuresteana. Membrii CNA au decis ca postul OTV a incalcat prevederile Articolului 42, alineatul 4 din Codul audiovizual si Articolul 3, alineatul 2, din Legea audiovizualului.

Totodata, CNA a amendat postul Antena 3 cu 2.500 de lei pentru ca in emisiunea "Sinteza zilei", difuzata in perioada martie - aprilie 2008, au fost incalcate prevederile din legislatia audiovizuala referitoare la dreptul persoanei la propria imagine si informarea corecta.

Invitatul permanent in emisiuna moderata de Mihai Gadea, Valentin Stan, a spus despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, ca este "secatura si lichea politica" si ca "minte cu nerusinare si e un imbecil".

De asemenea, Valentin Stan a afirmat despre fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, ca este "un tembel". Membrii CNA au decis ca prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, nu si-a indeplinit obligatiile de moderator.

Tot in sedinta de marti a CNA, Radio 21 a primit o amenda de 2.500 de lei pentru ca in emisiunea "Dimineata dementa" din data de 15 aprilie a difuzat un montaj audio in care erau prezentate fragmente audio din interviuri cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, intr-un virtual interviu cu sotia jurnalistului Victor Ciutacu.

In respectivul montaj este folosit un limbaj cu continut sexual si este incalcat dreptul persoanei la propria imagine.

CNA a mai somat si posturile TVR 1, TVR Cultural, Prima TV, National TV, B1 TV,N24 si postul de radio public Radio Romania Actualitati pentru numarul mare de greseli de limba romana din programele difuzate.

"La o prima vedere, numarul greselilor este ceva mai mic dar, din pacate, unele greseli semnalate in trecut se repeta", a declarat presedintele CNA, Rasvan Popescu, in sedinta din data de 10 aprilie, cand au fost prezentate concluziile celui de-al treilea raport de monitorizare a limbii romane folosite in audiovizual.

Rasvan Popescu a adaugat ca intentioneaza sa se adreseze ministrului educatiei pentru incheierea unui parteneriat prin care sa fie difuzate in scoli brosuri cu aceste erori gramaticale din audiovizual. "Vom face tot ce depinde de noi, in limitele legii, pentru a imbunatati calitatea limbii romane in audiovizual", a promis presedintele Consiliului.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut de analizat o sesizare privind o emisiune de pe Realitatea Plus în care prezentatorul a fost recreat cu ajutorul inteligenţei artificiale....
#CNA, #amenda, #Antena 3, #OTV, #Radio 21 , #Bucuresti