Parlamentul da romanilor o minivacanta de alegeri

Marti, 18 Martie 2008, ora 15:09
4086 citiri
Parlamentul da romanilor o minivacanta de alegeri

Romanii vor avea liber si in prima si in cea de-a doua zi de Rusalii, pe 15 si pe 16 iunie, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, o initiativa legislativa privind calendarul zilelor libere la care au dreptul romanii, informeaza NewsIn.

Asadar, deputatii dau romanilor o minivacanta de 3 zile: intre 14 si 16 iunie (sambata-luni), numai buna pentru o mica escapada la mare sau la munte. Ce mai conteaza ca pe 15 iunie are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale? Interesul pentru politica si prezenta la vot au fost in cadere libera in ultima vreme, iar aceasta noua decizie a autoritatilor o va duce cu siguranta spre zero.

Initial, initiativa legislativa a fost respinsa de Senat in noiembrie 2007, insa proiectul de lege a fost votat, marti, cu cu 221 de voturi pentru, niciunul impotriva si patru abtineri.

Actul normativ a fost initiat de 11 senatori, printre care Ilie Sarbu (PSD), Cornelia Cazacu (PDL) si Teodor Melescanu (PNL).

"Cea de-a doua zi de Rusalii merita sa fie zi libera pentru ca Rusaliile sunt o sarbatoare foarte importanta pentru toate cultele crestine", a afirmat in plenul Camerei Deputatilor, peremistul Ioan Aurel Rus.

Potrivit lui Rus, in urma cu cinci ani, a inaintat, impreuna cu udemeristul Sogor Csaba un proiect similar, care a fost insa respins pentru ca "la acea vreme nu exista intelegere". Declararea Rusaliilor ca sarbatoare legala a fost sustinuta si de conservatorul Dragos Dumitriu.

Legea privind introducerea zilelor libere de Rusalii urmeaza sa mearga la promulgare la Palatul Cotroceni, Camera Deputatilor fiind camera decizionala pe acest subiect. Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh) sunt sarbatorite, duminica, la 50 de zile dupa Pasti si comemoreaza coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Hristos.

Romania este printre tarile europene cu un numar mic de zile de sarbatori legale, campioane la acest capitol fiind Italia sau Spania.

Se interzice fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzice fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi, Collins a învins-o fără drept de apel pe Caroline Garcia din...
#rusalii, #hristos, #lege, #Camera Deputatilor, #romani, #liber , #Bucuresti