Parodii cu statuia lui Traian: Cismea, Biggus Dickus si imparatul inlocuit de Oprescu (Galerie Foto)

Vineri, 11 Mai 2012, ora 11:05
14656 citiri
Parodii cu statuia lui Traian: Cismea, Biggus Dickus si imparatul inlocuit de Oprescu (Galerie Foto)

Dupa ce statuia imparatului Traian, amplasata pe scarile de la Muzeul de Istorie din Bucuresti, a fost subiect de glume si ironii chiar si in presa internationala, acum apar o multime de parodii ale imaginii cu statuia.

Mai intai, fanii spanioli, care au invadat Bucurestiul, marti si miercuri, pentru finala Europa League, au facut misto de monument, s-au pozat cu statuia si l-au imbracat pe Imparatul Traian cu fulare si palarii cu insemnele echipelor spaniole.

Dupa ce internautii au descris monumentul drept "un lup cu cap de pitbull, o coada de reptila si o tumoare la gat, carat de un barbat vizibil deranjat de faptul ca e gol", acum incep sa apara si imagini-parodii.

Statuia Imparatului Traian, in presa straina: Tipul nu poarta lenjerie, dar maidanezul are o esarfa

Un tanar s-a fotografiat, cu un caine in brate, langa nudul lui Traian, imitand postura acestuia.

Foto: Bogdan Grigore

Imaginea a fost insa imediat parodiata pe Internet, iar cainele a fost inlocuit cu ditamai vitelul.

Socotita "o hidosenie" de directorul muzeului bucurestean, dar apreciata de primarul Sorin Oprescu, statuia a fost parodiata si de cei la Radio Guerrilla, care si-au dat seama rapid ca Traian pare un Shaggy cu Scooby Doo in brate.

Foto: Radio Guerrilla

Alti sugubeti spun ca "apendicele care iese din gatul lupoaicei ar putea fi conectat la o conducta de apa". Metropotam a decis astfel ca monumentul ar putea fi transformat intr-o cismea: apesi pe coada si iese apa pe apendice. Romanii si-ar potoli setetea de cultura astfel.

Foto: Metropotam

Totodata, Julien Britnic a realizat o paralela intre monumente controversate: statuia lui Traian si Cartoful din Piata Revolutiei.

Foto: Julien Britnic

Lupul din bratele lui Traian a fost des comparat cu un caine, iar statuia a primit, in presa internationala, numele de "Biggus Dickus and the Levitating Dog".

Foto: Times New Roman

Oricat ar fi ea simbolul latinitatii noastre care se intalneste cu spiritul dacic, trecatorul vede in statuia de la Muzeul de Istorie tot un barbat gol tinand in brate o catea, ipostaza care are un potential urias de satira. Asa ca s-a creat o pagina de Facebook, unde se aduna toate parodiile in Photoshop.

Pentru inceput, internautii au acoperit trupul gol-golut al lui Traian. O pereche de chiloti si monumentul poate fi admirat si de copii.

"Observati ca are niste 'oua', ca sa zic asa, imense, supradimensionate! Or, cine, in tot orasul asta, are oua mai mari decat ale lui Oprescu, care poate sa faca orice, ca nu-i zice nimeni nimic? De asemenea, uitati-va la freza! Identic Oprescu!", comentau Catavencii. Acum, internautii l-au inlocuit, in Photoshop, pe Traian cu edilul de la Capitala.

Despre planking, "arta" de a sta teapan intr-un mod ciudat, s-a tot scris. Ce loc mai potrivit pentru acest sport ar fi decat statuia lui Traian?

Statuia este amplasata in fata Muzeului National de Istorie. Amplasarea monumentului pe Calea Victoriei face parte dintr-o operatiune de amenajare a spatiilor publice, din cadrul programului "Calea Victoriei - traseu cultural".

Statuia ce il reprezinta pe imparatul Traian gol nu este singura lucrare controversata aparuta in ultimii ani in centrul Capitalei. Cel mai criticat ramane monumentul dedicat eroilor din decembrie 1989, Memorialul Renasterii, amplasat in Piata Revolutiei si care este numit de bucuresteni "cartoful in teapa".

Nici grupul statuar din fata Teatrului National intitulat "Caruta cu paiate" si dezvelit in 2010, tot de primarul Sorin Oprescu, nu a fost prea indragit de bucuresteni. Opera este dedicata dramaturgului Ion Luca Caragiale si a costat circa un milion de euro.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#statuie Traian parodii, #caine statuie Traian, #glume parodii statuie traian , #Bucuresti