Paste 2014: Ce masuri ia Oprescu in Bucuresti

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 08:59
3716 citiri
Paste 2014: Ce masuri ia Oprescu in Bucuresti
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dispus o serie de masuri pentru perioada sarbatorilor Pascale, astfel incat "sa fie asigurate mentinerea curateniei, transportul public si siguranta bucurestenilor, precum si o buna desfasurare a activitatilor organizate cu acest prilej".

In vederea mentinerii ordinii publice, incepand din data de 18 aprilie, Politia Locala a Municipiului Bucuresti va dubla numarul misiunilor de patrulare efectuate de politistii locali.

La actiuni vor participa politistii locali din cadrul serviciilor de Ordine Publica, Circulatie, Interventii, dar si efective din cadrul Patrulei Calare a Municipiului Bucuresti.

Misiunile vor viza combaterea faptelor antisociale atat in centrul Capitalei, cat si in apropierea marilor biserici, se arata in comunicatul Primariei, publicat pe contul de Facebook al lui Sorin Oprescu.

Zona Patriarhiei, a Centrului Istoric si anumite zone cu potential risc infractional vor fi supravegheate atat de agentii locali cat si de sistemul de monitorizare video al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti. In noaptea de Inviere, echipajele P.L.M.B. vor asigura mentinerea fluidizarii traficului si prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune in pericol siguranta publica.

Unitatile Patrulei Calare vor avea trasee speciale de patrulare in noaptea de Inviere - intre marile biserici din Bucuresti - iar in zilele urmatoare se vor afla in parcurile Capitalei, acolo unde vor avea loc actiuni speciale pentru pastrarea sigurantei publice si in vederea combaterii comertului ambulant neautorizat.

In tot acest timp, pentru sesizari sau reclamatii, bucurestenii pot apela numarul Dispeceratului Politiei Locale - 021/ 9752.

Program special pentru RATB

In perioada sarbatorilor de Paste, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va avea program special si va functiona astfel:

- In prima si a doua zi de Paste, liniile de transport public de suprafata vor functiona conform programului de circulatie al unei zile de duminica.

- In noaptea de Inviere, 19 spre 20 aprilie, liniile de noapte care converg catre Mitropolia Romana si anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum si linia de tramvai 41, vor circula pe intreg parcursul noptii pentru preluarea calatorilor care vor participa la slujba speciala ocazionata de sarbatorirea Pastelui Ortodox si Catolic.

Restul traseelor de noapte (N101, N103, N113, N118, N120, N122, N123, N124, N125), precum si celelalte linii de transport RATB, vor functiona conform programului normal.

Evenimente organizate de Primaria Capitalei cu ocazia Sarbatorilor de Paste

In perioada sarbatorilor pascale, ALPAB deschide sezonul de agrement 2014 cu un numar de 7 nave cu o capacitate maxima de 380 locuri, nave ce vor efectua plimbari si traversari pe lacul Herastrau. Totodata, vor fi la dispozitia vizitatorilor parcurilor 50 barci si 40 hidrobiciclete.

Activitatea de agrement se va desfasura in intervalul orar 10-19.

Duminica, 20 aprilie, vor functiona un numar de 5 nave cu o capacitate totala de 330 locuri. Plimbarile si traversarile cu vaporasele vor fi gratuite in prima zi de Paste.

Imbarcarile pentru plimbarile si traversarile cu vaporasul se vor face de la Debarcaderul central Herastrau (zona pavilionului H), locatie de unde se pot inchiria barci si hidrobiciclete.

In aceasta perioada, pana pe data de 21 aprilie, Primaria Municipiului Bucuresti prin Creart, Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in Parcul Cismigiu cea de-a V-a editie a evenimentului cultural "Traditii si Flori de Sarbatori".

Evenimentul reuneste mesteri populari si artisti din diferite zone ale tarii, iar bucurestenii pot participa la diverse activitati interactive, prin intermediul carora se pot intalni cu datinile, traditiile si obiceiurile specifice sarbatorilor de Florii si de Paste.

Nu vor lipsi spectacolele de teatru, muzica de promenada, Atelierele de creatie, produsele traditionale si bucatele romanesti. Accesul vizitatorilor este liber.

C.P.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#masuri Bucuresti Paste, #evenimente Paste bucuresti , #Bucuresti