Pensionarii ar putea primi bani in locul tichetelor de calatorie neutilizate

Luni, 09 Iunie 2008, ora 16:10
2311 citiri
Pensionarii ar putea primi bani in locul tichetelor de calatorie neutilizate

Ministerul Muncii supune dezbaterii publice un proiect de hotarare potrivit caruia pensionarii care nu utilizeaza tichetele de calatorie pe calea ferata pana la sfarsitul anului vor putea solicita, la casele de pensii de care apartin, compensarea in bani a acestora.

Proiectul, publicat pe site-ul Ministerului Muncii, prevede ca pensionarii din sistemul public de pensii, din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, precum si alte categorii de pensionari pot beneficia de compensarea in bani a tichetelor de calatorie pe calea ferata care nu au fost utilizate pana la sfarsitul anului de referinta.

Primul an de referinta pentru decontarea tichetelor de calatorie neutilizate este anul 2008, potrivit proiectului de act normativ supus, vineri, dezbaterii publice, informeaza Newsin.

"Fac obiectul compensarii in bani tichetele de calatorie acordate anual, pentru efectuarea a sase calatorii simple cu reducere de 50 la suta, confom prevederilor articolului 1 din Legea nr.147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificarile si completarile ulterioare, care nu au fost utilizate pana la sfarsitul anului de referinta", se arata in proiect.

Valoarea acordata cu titlu de compensatie pentru un tichet de calatorie neutilizat va fi calculata pe baza sumei medii decontate pentru tichetele de calatorie utilizate in anul de referinta, aceasta rezultand din raportarea sumei reprezentand contravaloarea tuturor tichetelor de calatorie cu pret redus utilizate in anul de referinta la numarul acestora.

Potrivit aceluiasi proiect, compensarea in bani se va face la cererea pensionarului titular al tichetelor de calatorie neutilizate sau, dupa caz, a tutorelui, curatorului sau a mandatarului desemnat de catre acesta prin procura speciala.

Documentul mai precizeaza care sunt conditiile in care pensionarii pot solicita compensarea in bani a tichetelor de calatorie si actele pe care acestia trebuie sa le depuna.

Proiectul de hotarare privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor articolului 4 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari, cu modificarile si completarile ulterioare va fi in dezbatere publica pana pe 16 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#bani, #tichete, #cale ferata, #neutilizate, #proiect de hotarare , #Bucuresti