Ziare.com

Peste 30.000 de migranti sunt inregistrati in Bucuresti

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 18:14

   

Peste 30.000 de migranti sunt inregistrati in Bucuresti
Peste 30.000 de migranti sunt inregistrati in Bucuresti, majoritatea fiind cetateni chinezi, turci, moldoveni, francezi, informeaza Inspectoratul General pentru Imigrari, care precizeaza ca in 2012 s-a inregistrat o crestere a numarului de invitatii pentru persoane din Asia si Orientul Mijlociu.

"Potrivit bilantului pe anul 2012 desfasurat la nivelul Directiei pentru Imigrari a Municipiului Bucuresti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari, in evidentele acestei institutii se regasesc la data de 31 decembrie 2021 inregistrati pe raza municipiului Bucuresti 30.941 persoane, din care 19.288 sunt cetateni din state terte, iar 11.653 sunt cetateni din statele membre ale Uniunii Europene sau Spatiul SEE/Confederatia Elvetiana", precizeaza Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI).

Procentual, arata sursa citata, 30 la suta din numarul total al strainilor inregistrati pe teritoriul Romaniei se regasesc in municipiul Bucuresti.

Indicatorii statistici la nivelul anului 2012 pentru municipiul Bucuresti arata o crestere a numarului cetatenilor inregistrati din statele membre ale UE/SEE/Confederatia Elvetiana si o scadere a numarului strainilor inregistrati din statele terte.

Ponderea pe tari a strainilor din state terte inregistrati la nivelul municipiului Bucuresti este data de cetatenii chinezi - 4.121, urmati de cetatenii turci - 3.425, moldoveni - 2.098, sirieni - 1.248 si irakieni- 923, iar pentru statele UE/SEE pe primele cinci locuri se afla cetateni din Franta - 2.603, Italia - 1.577, Germania - 1.359, Marea Britanie - 1.014, Grecia - 873.

"De remarcat fata de anul 2011 este faptul ca ierarhia statelor se pastreaza, exceptie facand numarul cetatenilor inregistrati din Republica Moldova (- 772), dar unii dintre acestia au dobandit cetatenie romana in cursul anului 2012", explica IGI.

Potrivit inspectoratului, au fost depuse 936 de cereri pentru eliberarea autorizatiilor de munca, 2.816 cereri pentru prelungirea dreptului de sedere in scop de munca, 8.367 si cereri pentru admisia si prelungirea dreptului de sedere temporara ori permanenta sau eliberarea permiselor de sedere permanenta, 2.282 de cereri privind inregistrarea rezidentei cetatenilor din UE/SEE si 2.844 cereri in scopul prelungirii dreptului de sedere pentru membrii de familie ai cetatenilor romani sau acordarii dreptului de sedere pe termen lung.

Pe linia invitatiilor s-a inregistrat o crestere a numarului de cereri - 1.242, mai ales datorita celor in scop de vizita. "Se observa o crestere a invitatiilor adresate de cetateni romani sau straini unor persoane din zona Asiei si Orientului Mijlociu. Ponderea invitatiilor apartine celor care doresc sa invite in scop de vizita, rude, prieteni. Se mentine redus numarul strainilor invitati in scop turistic in Romania", adauga IGI.

In activitatea specifica a IGI o prioritate deosebita a fost acordata depistarii casatoriilor de convenienta.

In cursul acestui an, au fost depistate 21 de casatorii de convenienta, majoritatea (19) avand drept protagonisti barbati din state terte si femei de cetatenie romana. Cei depistati in asemenea situatii sunt, de regula, cetateni de origine araba (Tunisia-6, Siria-6, Iordania-2, Pakistan-2 etc.).

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1852 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

No comment!

Am ajuns sa traiesc si vremurile cand o sa vad Romania stat receptor de inmigranti!!!

 

De ce nu trimiteti francezii acasa la ei, cu 300 Euros?

S.ar bucura toti tiganii! In fine este un tratament egal!

 

@Mos Gerila

In primul rand de unde sa se imprumute guvernul Roman de 300eur ca sa dea la toti fracezii din Romania? In al doilea, ma indoiesc ca francezii din Romania au venit la furat sau cersit. In mod sigur sunt oameni de afaceri sau negustori care aduc un profit Romaniei.

MosGerila

Pai nu mai stie nimeni care e tigan si care e arab,toti sint de aceasi culoarePlatforma pentru solutionarea online a litigiilor