Politia Romana: Noaptea Invierii, sarbatorita in liniste in toata tara

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 15:20
1148 citiri
Politia Romana: Noaptea Invierii, sarbatorita in liniste in toata tara

Noaptea Invierii Domnului a fost sarbatorita in liniste la nivelul intregii tari datorita politistilor prezenti in zona lacasurilor de cult, manastirilor si bisericilor din tara.

Au existat echipaje special constituite, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite, anunta Politia Romana.

"Pentru siguranta publica a cetatenilor, in noaptea de Inviere, politistii au fost prezenti zona lacasurilor de cult, manastirilor si bisericilor din tara cu echipaje special constituite, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite.

Totodata, in aceleasi zone, fluidizarea traficului a fost asigurata de politistii de la rutiera. Echipajele de interventie au gestionat corespunzator situatiile de natura sa afecteze siguranta credinciosilor ortodocsi care au celebrat Invierea Domnului", potrivit unui comunicat remis, duminica, Ziare.com.

Masurile luate de cei peste 25.000 de politisti cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si al transporturilor feroviare au facut ca toti romanii sa se bucure in liniste de celebrarea Invierii Domnului, se arata in acelasi document.

In noaptea celebrarii Sfintei Sarbatori, la nivelul Politiei Romane nu au fost inregistrate evenimente deosebite, iar infractiunile savarsite cu violenta si cele de natura judiciara au fost cu mult reduse datorita prezentei politistilor.

Sarbatorirea traditiilor crestine in siguranta s-a datorat insa si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada de bucurie si inaltare sufleteasca.

Ofiterii si agentii de Politie Rutiera au actionat in zona lacaselor de cult, precum si pe principalele trasee de acces catre acestea pentru asigurarea fluentei traficului si prevenirea accidentelor rutiere.

"In continuarea zilelor de sarbatoare structurile operative ale Politiei Romane vor actiona, prin activitati specifice, in special in locurile de pelerinaj, statiuni turistice si zone de agrement pentru a preveni si combate faptele antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranta in aceasta perioada.

Politia Rutiera va fi prezenta pe toate tronsoanele din tara in scopul asigurarii fluentei traficului rutier si, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Cu sprijinul Inspectoratului General al Aviatiei din Ministerul Administratiei si Internelor, care va pune la dispozitie un elicopter, se vor desfasura activitati de monitorizare a principalelor artere de circulatie, in intervalele in care se preconizeaza un trafic intens", anunta Politia Romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Paste Inviere liniste, #incidente Paste politie , #Bucuresti