Ziare.com

Poteras cauta firma care sa ridice masinile din sectorul 6

Marti, 16 Februarie 2010, ora 13:38

   

Poteras cauta firma care sa ridice masinile din sectorul 6
Primaria Sectorului 6 va organiza o noua licitatie pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar, dupa ce, recent, edilii au adoptat o hotarare de consiliu privind studiul de oportunitate si regulamentul de efectuare a acestei activitati, care prevede majorarea tarifelor actuale.

Spre deosebire de hotararea precedenta privind ridicarea de masini, edilii planuiesc, de aceasta data, sa incaseze si o redeventa de 10% din sumele colectate de firma care va castiga licitatia.

In privinta tarifelor, pentru o masina sub 2,5 tone, suma ce va trebui platita de proprietar pentru a-si recupera autoturismul ajunge la 850 de lei: 100 de lei pentru fotografiere, 250 de lei ridicarea, 250 de lei transportul si 250 de lei depozitarea pentru 24 ore.

Pentru masinile intre 2,5 si 3,5 tone, proprietarii ar urma sa scoata din buzunar cate 1.500 de lei: 100 de lei fotografierea, 400 de lei ridicarea, 400 de lei transportul si 600 de lei depozitarea.

Pentru masinile peste 3,5 tone, suma creste la nu mai putin de 5.100 de lei : 100 lei fotografierea, 1.200 de lei ridicarea, 1.800 de lei transportul si 2.000 de lei depozitarea.

Noul tarif pentru deblocarea masinii va fi de 200 de lei pentru o masina sub 2,5 tone si de 600 de lei pentru una peste 3,5 tone.

Hotararea precedenta a Consiliului Local al sectorului 6, din 29 ianuarie 2009, prevedea un tarif de 500 de lei in cazul unei masini sub 2,5 de tone: 150 de lei ridicarea, 150 de lei transportul si 200 de lei depozitarea pentru 24 de ore.

Firma castigatoare a licitatiei va trebui sa dispuna de 10 autospeciale cu macara, "pentru asigurarea numarului mediu de masini ridicate zilnic si capacitatea maxima de 150 masini in zilele in care este nevoie", fiind necesare si 200 de dispozitive pentru blocarea masinilor, potrivit hotararii de consiliu a sectorului 2.

Vor fi ridicate autovehiculele parcate ilegal, cele care au anuturi publicitare si sunt pe domeniul public al sectorului 6, precum si cele oprite sau stationate abuziv in incinta parcarilor private.

"In cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, autovehicul sau vehiculul stationeaza o perioada mai mare de 7 zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu se considera abuziv ocupat, autovehiculul sau vehiculul urmand a fi ridicat", se mai arata in hotarare.

Firma Ilcor Auto Eco, care se ocupa in prezent de ridicarea masinilor parcate ilegal in sectorul 6 al Capitalei, ridica, in medie, 1.200 de masini pe luna, potrivit portalului money.ro.

Ridicarea de masini in sectoarele capitalei a creat numeroase nemultumiri in randul soferilor, acestia acuzand atat lipsa locurilor de parcare, cat si modul aleatoriu in care ar fi ridicate autoturismele.

Sursa: rNews

Articol citit de 1184 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uauuuuu

Ma fac fotograf profesionist la banii acestia....
Si ce taxe....
daca intelegem diferenta la ridicare, greutatea unei masini, nu putem sa intelegem de taxa de depozitare este diferentiata!!!
E pe cote de gabarit sau cumva greutatea preseaza mai mult pe pamantul, scuze pietrisul pe care sta....
de ce in alte tari taxa este de 100 euro, iar la noi, este asa de nesimtita....
Mai bine cate putin de la mai multi decat mult de la putini...
Offff!!!
Domnilor faceti si ceva gandit in interesul cetateanului!!!!!!!

 

Sa nu uit...

De ce nu se raporteaza la puterea de cumparare a cetateanului.
Care sunt costurile firmelor care concesioneaza acest serviciu... Depozitare... 250 lei/zi... adica peste 10 lei/ora. Nu mai bine le duc in parcarea de la Unirea??? Acolo este taxa de 3 lei/ora. Si nu mai trebuie sa platim si taxiul pana la cuca macaiii, unde au firmele spatiile de depozitare.
Taxa de parcare de la Unirea este calculata, cu amortismente, si profit...
Ne credeti...

jaf la drumul mare

si cum justifica ei taxa de fotografiere de 100 lei??? iti dau aparatul cu totul sau cum? este o aberatie si un atac la buzunarele noastre.
sunt de acord sa platim ca gresim, da pana la o limita. asta e jaf la drumul mare! si legal cica

 

Abuzuri, ilegalitati si afaceri in familie

La sectorul 6 este o mafie adevarata, se ridica abuziv masini desi nu incurca cu nimic, nu se creeaza alternative posesorilor de masini ce platesc taxe locale, se repartizeaza preferential locurile de parcare ( a se vedea pe str compozitorilor locurile atribuite restaurantului Hanul Drumetului si magazinului Primavara,etc), precum si locurile din zona cladirii de birouri Ghencea Bussines.
POteras intr-o tara civilizata ar fi la lada de gunoi...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor