Prefectul Capitalei: Evitati zonele unde sunt arbori incarcati cu zapada si gheata

Luni, 06 Februarie 2012, ora 15:50
1445 citiri
Prefectul Capitalei: Evitati zonele unde sunt arbori incarcati cu zapada si gheata
Foto: Ziare.com/Teodora Bodeanu

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a facut apel la bucuresteni sa evite zonele unde sunt "arbori batrani, uscati sau incarcati cu zapada si gheata" care pot sa cada si sa nu parcheze masinile in vecinatatea lor.

Potrivit prefectului Capitalei, avand in vedere ca luni dupa-amiaza si in cursul zilei de marti se vor inregistra intensificari progresive ale vantului, trebuie evitate zonele pietonale unde se afla "arbori batrani, uscati sau incarcati cu zapada si gheata", care pot sa cada si sa produca pagube sau victime.

Varful codului portocaliu - inca 12 judete ar putea fi izolate

De asemenea, Atanasoaei a facut apel la bucuresteni ca, pe cat posibil, sa nu parcheze autoturismele in zonele in care exista astfel de pericole.

"Am solicitat si astazi ISU, Brigazii de Politie Rutiera si primariilor de sector sa acorde maxima atentie zonelor unde exista riscul caderii sau ruperii de arbori. Normal ar fi fost ca autoritatile locale sa fi toaletat arborii batrani, astfel incat acest gen de pericole sa nu existe", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Situatia de luni dimineata - trafic blocat, copaci cazuti, oameni raniti de bucati de gheata

Mai multi copaci au cazut pe strazile din Capitala, unii dintre acestia au avariat masini, iar sase fire de contact ale RATB s-au rupt, blocand temporar circulatia mijloacelor de transport in comun.

Potrivit situatiei prezentate, luni dimineata, in comandamentul de iarna, in Sectorul 1 au cazut arbori pe Soseaua Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobantilor nr. 12, in fata ASE, in Sectorul 2 - pe str. Judetului nr. 15, aleea Sinaia nr. 4, str. Ion Berindei nr. 9, str. Maior Coravu nr. 26, Soseaua Pantelimon nr. 235, Bulevardul Basarabia nr. 116 si str.Vatra Luminoasa nr.70, in Sectorul 3 - pe aleea Lotrioara nr.3, in Sectorul 4 - pe aleea Mirea Mioara Luiza, aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 si in Sectorul 6 - pe str. Pravat nr.6 si str. Apusului nr. 67, in cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.

Totodata, reprezentantii RATB au aratat ca, din cauza zapezii, sase fire de contact s-au rupt, blocand temporar circulatia mijloacelor de transport in comun, avariile fiind solutionate.

Potrivit Politiei Romane, pe Bulevardul Regina Elisabeta, la intrarea in sediul Universitatii s-a desprins un fragment de gheata de pe acoperis si a cazut pe baraca firmei ce asigura paza institutiei, dupa care a lovit o tanara care intra in cladire. La fata locului a venit un echipaj SMURD, dar tanara a refuzat transportarea la spital si comunicarea datelor.

De asemenea, pe strada Herta nr. 7, in Sectorul 2, crengile unui copac au cazut pe un tanar in varsta de 28 ani, care a fost transportat la Spitalul Sfantul Pantelimon, totodata fiind avariate si doua autoturisme.

La intersectia Soseaua Colentina cu strada Calitatii, in Sectorul 2, a cazut un stalp de iluminat, la fata locului intervenind echipele ISU si Enel, iar pe strada Tache Ionescu, in Sectorul 1, un turture de gheata a cazut pe luneta unui autoturism.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala, luni dupa-amiaza si marti, pentru degajarea cailor de acces, nefiind alte probleme.

Capitala si 19 judete din sudul si sud-estul tarii sunt pana miercuri dimineata sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana miercuri la ora 10.00 "va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m".

In noaptea de duminica spre luni va fi viscol in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni, atingand intensitatea maxima de luni, ora 14.00 pana marti, ora 18. La inceputul intervalului, in Dobrogea si estul Munteniei vor mai fi precipitatii mixte si se va mentine poleiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#zapada Romania, #Bucuresti ploaie gheata copaci, #masini copaci cazuti Bucuresti , #Bucuresti