Prima spalatorie sociala gratuita s-a deschis, in premiera, in Capitala

Marti, 07 Iunie 2011, ora 20:39
4480 citiri
Prima spalatorie sociala gratuita s-a deschis, in premiera, in Capitala
Foto: Arhiva

Primul centru gratuit de masini de spalat pentru persoane si familii aflate in nevoie a fost deschis marti in incinta cantinei sociale Grivita din Capitala.

Asociatia non-guvernamentala Portico si compania Whirlpool au dotat un spatiu din incinta cantinei cu zece masini de spalat si zece uscatoare semi-profesionale.

Proiectului i s-a adaugat si compania Unilever, care va oferi pe o perioada de un an tot necesarul de detergent si balsam de rufe pentru functionarea spalatoriei comunitare. Accesul in spalatoria sociala este gratuit, se arata pe site-ul asociatiei Portico.

"Spalatul regulat al hainelor si al lenjeriei este la fel de important ca spalatul regulat al mainilor, dintilor sau parului. Exista insa numeroase familii, adesea comunitati intregi, care nu au posibilitatea sa isi spele hainele in conditii civilizate, fie din lipsa banilor, fie din cauza conditiilor in care locuiesc: fara canalizare, apa curenta sau chiar curent electric", explica realizatorii acestui proiect social care a fost motivatia lor.

Principalele obiective ale proiectului sunt imbunatatirea conditiilor de igiena in comunitati sarace, scaderea riscului de imbolnavire datorat lipsei de igiena a hainelor, acordarea de sprijin pentru integrarea copiilor si prevenirea discriminarii copiilor in scoli si gradinite pe motiv de igiena precara, precum si sprijinirea femeior din comunitatile sarace, carora cel mai adesea le revine rolul de a spala hainele membrilor familiei.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele provenite din comunitati defavorizate din Bucuresti, familiile nevoiase care nu au masini de spalat, nu au apa curenta sau bani de detergent, persoanele fara adapost.

Proiectul este realizat in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

Programarile se pot face direct la locatie de luni pana vineri intre orele 8.00 - 16.00 sau la telefonul 0765 421 286. Asistentii DGASMB, care ofera si consultanta privind igiena personala, dar si modul de operare al masinilor, vor efectua prin sondaj anchete sociale printre beneficiari pentru a determina nevoile reale ale acestora, informeaza Mediafax.

Spalatoria functioneaza in Calea Grivitei 216 (langa statia de metrou Grivita).

In functie de succesul pe care il va avea proiectul pilot, Asociatia Portico intentioneaza sa extinda proiectul si sa deschida mai multe astfel de spalatorii in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#spalatorie sociala gratuita Bucuresti, #masini spalat gratis Bucuresti, #spalatorie sociala , #Bucuresti