Primaria Brasov va disponibiliza pana la 20% dintre angajati

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 23:23
1838 citiri
Primaria Brasov va disponibiliza pana la 20% dintre angajati

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat, marti, ca anul viitor vor fi disponibilizati intre 10% si 20% dintre angajatii primariei, urmand sa fie facute comasari ale unor directii si servicii ale institutiei, transmite corespondentul NewsIn.

"Se impune o reasezare a schemei de personal. Unele directii si servicii vor suferi comasari, unele locuri vor fi vacantate, iar serviciul investitii va fi completat, poate chiar se va transforma intr-o directie de sine statatoare, pentru ca ne dorim sa dezvoltam cat mai multe proiecte cu finantare europeana, iar unitatile de management de proiect este bine sa fie facute cu personal din Primarie, pentru ca in acest fel reducem si timpul, si costurile", a anuntat marti primarul George Scripcaru.

Aprobarea noii organigrame a Primariei va fi facuta in prima sau a doua sedinta a Consiliului Local din 2010, fiind prevazuta o reducere cu 10-20% a numarului de angajati ai institutiei.

Printre primii la care se va renunta sunt pensionarii care cumuleaza pensia cu salariul, dar renuntarea la oameni se va face dupa o atenta analiza a fiecarui post existent in Primarie. Printre acesti pensionari se afla si un numar care lucreaza la Politia Comunitara sau cei care verifica activitatea desfasurata de firmele de salubrizare in municipiu.

"Nu se justifica 15 angajati doar ca sa verifice daca firmele de salubrizare si-au facut treaba. Controlul calitatii salubrizarii ar trebui sa-l faca firmele respective", crede Scripcaru.

Tot la inceputul anului va fi reorganizat si invatamantul brasovean, primarul dorind comasarea centrelor bugetare, care, in opinia edilului sunt in numar prea mare, urmand ca situatia sa fie discutata cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean. Primarul crede ca anul 2009 a fost, pentru municipalitate, mai bun decit 2008, mai ales in ceea ce priveste investitiile si incasarile bugetare care au crescut fata de 2008.

Primarul spune ca incasarile la bugetul local se afla la nivelul estimat la inceputul anului, ceea ce a permis achitarea tuturor obligatiilor curente ale Primariei, lucru care nu s-a intamplat in decembrie 2008.

Pentru 2010, Primaria Brasov isi propune sa execute cel de-al treilea tronson al soselei ocolitoare a municipiului Brasov, in lungime de 7 kilometri, realizarea Bazinului Olimpic de Inot, reabilitarea Gradinii Zoologice, continuarea investitiilor incepute in 2009, printre care se afla si dezvoltarea domeniului schiabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#disponibilizari Primaria Brasov, #George Scripcaru disponibilizari primarie , #Bucuresti
Comentarii
Poza Gonzague
Gonzague
rank 5
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat, marti, ca anul viitor vor fi disponibilizati intre 10% si 20% dintre angajatii primariei,