Primaria Capitalei vrea sa faca pod metalic peste Herastrau

Marti, 11 Iulie 2017, ora 22:36
2959 citiri
Primaria Capitalei vrea sa faca pod metalic peste Herastrau
Foto: captura video YouTube

Primaria Capitalei vrea sa construiasca un pod metalic peste Lacul Herastrau, pana in prezent obtinandu-se o serie de avize obligatorii de la autoritatile statului, proiectul fiind trimis, spre aprobare, Ministerului Transporturilor.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a initiat demersuri pentru a gasi o solutie urgenta si legala de traversare a lacului Herastrau in zona podului de cale ferata, pod ce are o zona de protectie de 20 de metri liniari din axul podului, conform unui comunicat de presa al Primariei Bucuresti.

"De la inceputul lunii iunie, ALPAB a avut doua intrevederi cu secretarul de stat si o intrevedere cu domnul ministru al Transporturilor, in urma carora au fost stabilite etapele ce trebuiesc parcurse in vederea obtinerii avizului MT/CFR.

La toate cele trei intalniri au participat reprezentanti ai SNCFR si ai Autoritatii Navele Romane", conform sursei citate.

In urma discutiilor de la Ministerul Transporturilor, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a solicitat Ministerului Apararii o oferta tehnica pentru realizarea unui pod jos metalic cu lungimea de 10 metri, care va fi amplasat langa podul de cale ferata Bucuresti-Constanta, din zona Parcului Herastrau.

"Totodata, au avut loc trei intalniri cu secretarul de stat de la Ministerul Apararii Nationale, in urma carora a fost primita o oferta tehnica, iar in baza acesteia Directia de Urbanism a demarat intocmirea documentatiei care va fi depusa la Ministerul Transporturilor in vederea obtinerii avizului MT/CFR", precizeaza reprezentantii Primariei.

ALPAB a obtinut de la Autoritatea Navala Romana avizul favorabil din punctul de vedere al sigurantei navigatiei privind amplasarea acestui pod, cat si avizul de amplasare emis de catre arhitectul sef al Capitalei.

Precizarile Primariei vin in contextul in care USR Sector 1 a cerut, marti, demisia directorului general ALPAB, invocand faptul ca "situatia traversarii lacului din Parcul Herastrau in zona Podului CFR continua sa fie tratata cu indiferenta de autoritati".

Citeste si Inca un om a murit pe podul feroviar din Herastrau. Autoritatile arunca pisica de la una la alta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#pod Herastrau Primaria Capitalei , #Bucuresti