Primaria n-a fost lasata sa dea o cladire Academiei Oamenilor de Stiinta, unde membri sunt Iliescu, Andronescu sau IPS Teodosie

Joi, 18 Mai 2017, ora 23:17
3984 citiri
Primaria n-a fost lasata sa dea o cladire Academiei Oamenilor de Stiinta, unde membri sunt Iliescu, Andronescu sau IPS Teodosie
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu - Bucharest PolicyClash

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis, joi, sa nu acorde o cladire din centrul Bucurestiului in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, printre ai carei membri se numara fostul presedinte Ion Iliescu, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Astfel, a fost respinsa propunerea facuta de Primaria Capitalei, dupa ce reprezentantii AOSR au cerut un sediu.

Grupul PNL a votat impotriva proiectului, consilierul Ciprian Ciucu afirmand ca AOSR este "o rusine pentru societate".

"Aceasta Academie nu ar trebui sa primeasca nimic de la Primaria Capitalei. Din punctul meu de vedere, este o institutie care nu are niciun merit pentru societatea noastra. Nimeni nu poate sa-mi spuna un singur membru, pentru ca nu are. Aceasta Academie este o rusine si nimic altceva si nu vad de ce Primaria Capitalei ar vrea sa le dea ceva acestor oameni care nu fac nimic. Ma opun si grupul PNL va vota impotriva acestui proiect", a declarat Ciprian Ciucu, consilier PNL.

Proiectul de hotarare a fost respins cu 32 de voturi "pentru", o abtinere si 15 voturi "impotriva".

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania a solicitat darea in administrare a imobilului situat in Strada Ilfov nr. 3, Sector 5, Bucuresti, in vederea "desfasurarii corespunzatoare a activitatii".

"Imobilul cu adresa Strada Ilfov nr. 3, Sector 5 este inscris in cartea funciara numarul 231489, cu proprietar Statul Roman si in administrarea Administratiei Fondului Imobiliar. (...) Conform art. 30 al Hotararii de Guvern nr. 647/2007, privind aprobarea Statutului AOSR, organele adminsitratiei publice vor sprijini acordarea, respectiv obtinerea de sedii corespunzatoare in localitatile unde functioneaza sau se infiinteaza filiale AOSR", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare, semnata de primarul general, Gabriela Firea.

De precizat insa ca documentul nu specifica pe ce perioada s-ar fi aflat imobilul respectiv in adminsitrarea AOSR.

Citeste si Ion Iliescu, academician? Cum s-ar putea intampla si cine ar mai primi onorabilul titlu

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania a fost infiintata in 1935, ulterior schimbandu-si de mai multe ori titulatura, potrivit site-ului AOSR. Initial, aceasta a functionat ca ONG, pana la aparitia Legii nr. 31/2007, cand a devenit institutie publica. Mai tarziu, la propunerea unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu, AOSR a devenit ordonator de credite.

In prezent, Academia Oamenilor de Stiinta il are ca presedinte pe Adrian Badea, iar printre membri se numara fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu - presedintele sectiei de stiinte chimice de la AOSR, fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, fostul presedinte Ion Iliescu, inculpat in dosarul Mineriadei, el fiind membru de onoare al sectiei stiinte tehnice, precum si Valeriu Tabara, fost ministru al Agriculturii, jurnalistul Ion Cristoiu, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si IPS Teodosie.

In 2010, AOSR a decis sa-i acorde fostului presedinte Traian Basescu titlul de academician, pe motiv ca a asigurat academiei un sediu, insa acesta a refuzat sa devina membru de onoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Primaria Capitalei academia oameni stiinta , #Bucuresti